Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bajram Serif Mubarek Olsun svim muslimanima 😊😊🤗🤗🤗
Samo se sjetiti one: Lagali ste Tita da ste komunisti, sad lažete Boga da ste vjernici!
WOW JE&O LAS VEGAS
Dokle vise paganizam sa klanjem zivotinja?
Svi cemo mi jesti presovanu piljevinu sa hemijskim aromama
zajebi ukrase .... kad ce tramvaj do Ilidze da proradi
Ma hajde iskoristili su zimske bar 😂
Dokle više paganski običaji klanja životinja, hoćete li ikad izaći iz Srednjeg vijeka?
Nikad ljepse i kulturnije
Dijele se i paketici ..bas moderni Bajram.
Lijepo, lijepo
Je li ovo od Bozica ostalo (pa da se ne baci)?
Kurban Bajram ili klanje kurbana nije farz nego vadzib, znaci preporuceno ali ne naredjeno. Ono sto para dushu i oci jeste komercalizacija ovog posenbog praznika u Islamu kada ljudi trebaju da pokazu milostinju i pomoc drugima, onima koji nisu toliko uspjesni ili imucni. Zekat je mjerilo pravih vjernika I "uspjesnih" , ali samo uspjesni su oni koji se nisu ogrijesili o druge i nisu haram umjesto dobitka stekli.
Isto ko za Bozic,prelijepo...
Uhh kako mrzim prosetati ljeti na potezu od Vijecne vatre do Katedrale... samo radi ovih basti koje su previse izasle na setaliste koje je ionako usko. Izbacus 2-3 stola i za koju godinu se stvori kafic😀
Mozel mi neko od nemuslimana objasniti kako to da se u „Teheranu“ ne primjecuje kad je bajram, a od pocetka decembra SVI trzni centri od-do okiceni sa deda mrazovima, muzika, svi nose kapice? Kako to, a vecinsko stanivnistvo muslimani?
Možda zbog toga što spoljašnja obilježja bajrama nisu toliko isticana nikada, a ne znam iskreno ni kako bi dekorisao za bajram, najjači u reklami i komercijalizaciji slave Božić i tako su ti simboli rašireni svuda, pa ih prihvataji i oni koji nemaju u tradiciji slavljenje Božića.Jednostavno privlačnije i zanimljivije izgleda i to je postao trend .