{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši vojnici okupljeni ispred Parlamenta FBiH, autobusi stižu u Sarajevo

28.3.2013. u 10:20
294
127
Bivši vojnici okupljeni ispred Parlamenta FBiH, autobusi stižu u Sarajevo
294
Ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu jutros se okupilo blizu 200 penzionera vojnih osiguranika, a prema najavama učesnika protesta, zbog Prijedloga zakona o povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata, autobusi u kojima su njihove kolege idu prema Sarajevu i očekuje ih se blizu 2.000 tokom dana.
Zgradu Parlamenta FBiH osiguravaju jake policijske snage, a saobraćaj je još uvijek u funkciji. Dešavanja na Skenderiji prati veliki broj medijskih ekipa.

Prema riječima Elvedina Žiške, predsjednika Skupštine penzionera vojnih osiguranika FBiH, danas su se okupili kako bi upozorili ministra Zukana Heleza da mora razgovarati s njima.


"On odbija razgovor i naše argumente. Mi smo gradili ovu državu i nemamo šta rušiti. Vidim da je on platio neke grupe ljudi koji su se okupili ovdje i pokušava raditi niskim udarcima, ali ja ga pozivam da ne uzima u usta generale i oficire i to opet neargumentovano. Ako ima neke argumente neka ih iznese", rekao je Žiško i dodao da ih je SDP ponizio postavljajući takvog ministra.

Usvajanje predloženog zakona u pripremljenoj formi navodi se kao uvjet za daljnju novčanu tranšu na osnovu stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), u protivnom, predviđaju se loše budžetske prilike u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: