BiH
107

Bivši nogometaš Damir Hadžić proživljava dramu u Željeznom Polju: Spasite mi djecu!

NAP
Foto: Radio Žepče
Foto: Radio Žepče
Bivši i sadašnji nogometaši Sarajeva danas su putem društvenih mreža tražili informaciju o sudbini bivšeg saigrača Damira Hadžića, koji sa porodicom živi u Željeznom Polju, mjestu koje je pretpjelo stravično razaranje klizištu i poplavi.

No, kako saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) prije nekoliko trenutaka su dobili informaciju da se Hadžić, kao i jedan dio mještana Željeznog Polja izvukao živ, ali da proživljava dramatične trenutke.

Njegov bivši saigrač Veldin Muharemović prije nekoliko trenutaka je na Facebook profilu objavio apel u kojem poziva da se helikopterom spasi Hadžić i grupa ljudi iz Željeznog Polja.

"Uspio sam stupiti u kontakt sa Damirom Hadžicem, prešao je neki most na sigurnu stranu. Sada nema mogućnosti da se vrati na drugu stranu kod porodice, gdje mu se nalazi žena sa dvoje djece od koje je beba od nekoliko mjeseci, koje ne može kontaktirati nikako", napisao je Muharemović.

Prema informacijama koje je dobio, riječ je o području Ravne-Željezno Polje gdje se nalazi grupa mještana koji su odsječeni od ostatka svijeta.

"Molim vas da mi pomognete da se vijest proširi te da dođemo do helikoptera koji će otići u mjesto Ravne - Željezno Polje i spasiti te zarobljene ljude. Damir kaže da je situacija alarmantna, da su klizišta na sve strane. Pomozite ljudi!", napisao je Muharemović.

Više od 50 osoba iz Željeznog Polja je stiglo u Žepče, a još oko dvije stotine pješke je napustilo ugroženo područje. Jedna starija žena je umrla.

Hadžić se javio bivšem saigraču i kapitenu FK Sarajevo Sedinu Torlaku, prenosi NAP. Hadžić je ostao upamćen kod navijača Sarajeva kao strijelac važnih golova od koji je poseban ona protiv Helsingborga u Evropskoj ligi.