|

Bivši ministar u Vladi Republike Srpske osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice

Bivši ministar u Vladi Republike Srpske osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice
11
Klix.ba
6.6.2019. u 08:19
36
komentara
11

dijeljenja
Bivši ministar u Vladi Republike Srpske osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Policija istražuje prijavu o seksualnom zlostavljanju jedanaestogodišnje djevojčice iz Banja Luke, a osumnjičeni predator je bivši ministar u Vladi Republike Srpske.
Ovu informaciju objavio je portal Srpskainfo, a koji navodi kako zbog interesa istrage identitet osumnjičenog za sada neće objavljivati u javnosti.

Izvor istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije iz osnovne škole koju pohađa djevojčica.

"Prema prvim informacijama, bivši ministar u Vladi Republike Srpske osumnjičen je da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu duži vremenski period", otkrio je izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema nikakve sumnje u njenu vjerodostojnost.

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

"Osumnjičeni je duži vremenski period, daleko od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna", navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice, a prenosi Srpskainfo.

Izvor dodaje da se prijava detaljno provjerava, te da su slučajevi poput ovoga izuzetno osjetljivi.

Ono što je otežavajuća okolnost u svemu jeste što je sa jedne strane siromašna porodica, a sa druge predator koji ima odlične veze u svim porama društva.

"Nadamo se da će nadležni na pravi način provesti istragu i nakon krivičnog postupka sankcionisati odgovornog najstrožom kaznom", objasnio je izvor.

Prema Krivičnom zakonu Republike Srpske, pedofilima koji su počinili krivična djela nad nemoćnim osobama mlađim od 15 godina prijeti maksimalno 15 godina robije. Krivični zakon je ujedno naveo da su ovakva krivična djela izuzeta od bilo kakvog ublažavanja kazne.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...