BiH
0

Bivši košarkaš Josip Čarapina postao član HDZ-a BiH

FENA
Poznati košarkaš i bivši igrač australijskog košarkaškog kluba Croatia Sydney Josip Čarapina učlanio se u HDZBiH. U ime te stranke člansku iskaznicu uručio mu je voditelj Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH Mišo Relota.

Zajedno sa svojom obitelji na predstojećim izborima Josip će glasovati poštom, kao i svi Hrvati u dijaspori. Josip Čarapina poziva sve Hrvatice i Hrvate da se okupe oko HDZ-a BiH i da podrže kandidatkinji te stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto.

Josip Čarapina rođen je 1973. godine. Punih deset godina bio je kapetan košarkaškog kluba Croatia Sydney. Završio je medicinski fakultet i Fakultet Sport Science u Sydneyu. Živi i radi u Sydneyu, a trenutno se bavi psihijatrijom. Posljednji put boravio je u BiH 1996. godine.

Josip i njegov otac Ivan dugogodišnji su simpatizeri HDZ-a BiH, a u prilog tomu govori i činjenica da je Ivan jedan od prvih članova HDZ-a BiH u Australiji.

Kako je dugo simpatizer HDZ-a BiH, Josip je odavno imao želju da se učlani u tu stranku, što je sad i učinio, navodi se u priopćenju iz Ureda odnose s javnošću HDZ-a BiH.