{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH promovirat će Jadranka Kosor"

F
10.6.2010. u 11:50
0
19
"Našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH promovirat će Jadranka Kosor"
0
"Našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH promovirat će Jadranka Kosor"
Foto: Arhiv
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da će javnu podršku HDZ-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH dati i HDZ Hrvatske odnosno njegova predsjednica Jadranka Kosor i to za koji dan.
"Kandidatu HDZ-a BiH nedvojbenu će javnu potporu dati i HDZ Hrvatske odnosno njegova predsjednica Jadranka Kosor i to za koji dan. Faktički će ga ona umjesto nas promovirati. U toj situaciji jedan ili dva protukandidata iz nekih drugih hrvatskih stranaka otrgnut će nam tek pet, šest posto glasova", kazao je Čović jučer u Živinicama na svečanoj akademiji organiziranoj u povodu 20. godišnjice Općinskog odbora HDZ-a Živinice.

Po njegovim riječima, kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH osvojit će 30 do 40.000 glasova više od zacrtanih HDZ-ovih 130.000 glasova jer će ga podržati i velika većina drugih hrvatskih stranaka u BiH.

Čović je u Živinicama ponovio opredijeljenost HDZ-a BiH da sklapa sporazume s drugim hrvatskim strankama kakav je, primjerice onaj s HSS-NHI-ijom te istaknuo kako smatra da će takvi sporazumi dobro doći i tim strankama i Hrvatima u BiH.

Također, osudio je istupe Krešimira Zubaka, predsjednika Glavnog odbora HSS-NHI-ija.

"Javio se nakon toliko godina i to samo da pokuša onemogućiti svehrvatsko jedinstvo. Zasmetalo mu je što okupljamo sve hrvatske stranke oko najjače, HDZ-a BiH. To je isti onaj Zubak koji s Ljubićem nije uspio razbiti 5. sabor HDZ-a BiH i koji se kasnije sa svojim ljudima stavio u službu tadašnje Alijanse", kazao je Čović.

Na svečanosti OO HDZ BiH Živinice govorio je Ivo Andrić Lužanski, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru, kao i predsjednik Općinskog odbora Saša Cirger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: