Pod istim krovom
0
Bivši i pravi ljudi
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema tu \"formule\" a+b=c, jer covjek nije funkcija, ali da, sigurno, vrsi funkciju, nekad pozitivnu, nekad negativnu po drustvo. Kada se sve zajedno sabere i oduzme, \"na kraju balade\" znaces ko su \"pravi\", bez da ti treba crtat. E, to ti je test vremena.
jest prodju test vremena ali kome i kako...svaki pragmatican (cak da istovremeno i ne bude humana), postavice pitanje: \"Da li je jedinka o kojoj se govori matematicki geldano bila vise od koristi ili stete ovom drustvu ( a smamim tim i covjecanstvu, dugorocno gledano). Postaviti \"test vremena\" u tom humanom kontekstu ne ide bas u prilog ni jednom ni drugom, pogotovu onom drugom.
Pravi nikada ne postaju bivsi. Mogu biti zaboravljeni kada nove generacije pravih stasaju, ali tada prerastaju u LEGENDU. Pravi su uvijek pravi. Nema bivsih pravih. Ili jesi ili nisi pravi. Ili si trudan ili nisi. Nema \"malo trudnih\". Tako nema ni bivsih pravih. Oni koji prodju test vremena ostaju pravi i dugo nakon sto ih vise nema medju nama.
Solidan tekst, pomalo pretenciozan (autorove samorefleksije) ali u isto vrijeme i odmjeren. Imajući u vidu navadu bosanskih novinara, posebno onih iz mlađe generacije, da pretendiraju na sveznanje i kompetentnost u svim mogućim oblastima i temema, što je opet tipičan sindrom provincijalizma i pripadnosti \"malim\" kulturama, Burić i nije previše zastranio. Uzgred, Kusturica je tipičan primjer talentiranog provincijalca. Nije jasno po čemu su BH travari i vinari \"pravi ljudi\" s pravim ljudskim vrijednostima. Moralno posrnulom Kusturici, a eto izgleda i Sidranu, trebalo je suprotstaviti dosljedne i moralne BH umjetnike, poput Saše Hemona, Faruka Šehića, Danisa Tanovića i dr. Smatram da osim Kusturice treba, \"u paketu\", problematizirati i naš prevrtljivi i licemjerni mentalitet. Prije rata su Kusturici mnogi ulizivački povlađivali, do prije par mjeseci bi mu mu glavu skinuli, a sad još malo pa crveni tepih. Ta činjenica govori isto toliko o nama koliko i o Kusturici.
Da li se iko sjeca kad je Kusturica u nekim francuskim novinama(neznam tacan naziv) napisao tekst \"Evropo, moj grad gori\" u kojem je rusio drvlje i kamenje po onima sto su palili grad. A, onda je nesto puko u njemu... Ja bih se slozio sa autorom da treba da nam puca k... ko se skim i gdje sastaje( To je isto da nekog pitas \" jel\' majke ti koje si ti vjere?\") osim u slucajevima kad je jedan od njih kriminalac. Ja nesto neznam da je E.K. kriminalac. Druga bi stvar bila kad bi A-S. javno lobirao da je K. dobar covjek i da poslije svega sto je uradio(tacnije rekao) treba da vrati u grad kao \"persona grata\"... A sa Buricem se ne bih složio samo oko toga da je avdo bivši...ima on još toga za ponuditi(Prvi put s ocem na izbore npr.)
@realista: Ma ne budi cicija, zaokruzimo na 500!
uz ovakve komentatore fahro i fahre ne trebaju brinut sjedeceih 200 godina
A da se njih dvojica utale s guruom, mozda bi nesto i ispalo?
Fino ti to poslozi, Bure. Vidi sto su se nasli navedeni mazohisti da pljuju na svako napisano slovo koje im rusi njihov cementirani svijet :)
Dragi Ahmede, nakon onog teksta o posjeti jednog indijskog Gurua BiH, u kojem si pokazao malo znanja o toj temi, ovaj tekst je solidan. Ne bih se slozio sa komentarima pojedinih da su njih dvojica preveliki da bi ih neko kritikovao. Njih dvojica su se puno puta sami oljagali svojim postupcima, mislim i kao ljudi i kao umjetnici.
jest vala...ne kontam čemu toliko uzrujavanja oko sidrana i kusturice...
evo malo procitajte sta nemanja pise o sidranu http://www.poskok.info/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=10359
Bure, ova bljuvotinas koji si srocio nije ni za hale care. Prevelika su i Kustina i Sidranova ledja za takve komarce poput tebe. Odajes se kao bahata provincijska gnjida.
...bali
@kustolomac Nije to baš tako kako si ti napisao. Možda se tako čini iz tvoje perspektive, ali iz moje ne. Ne slažem se ni sa Buretom, ali nemam strpljenja iznijeti svoje mišljenje, samo nek se zna :D (znam, znam,... niste ga ni tražili...:D