Pod istim krovom
86
Biti postnacionalan
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospojo Građanko, ZEBA Toursom putovah na Jadran, udobno, brzo i jeftino. Očito je sve to kako se kome zalomi - tako i sa Centrotransom. A taj \"papak\" iz Višegrada što vas je nogirao davne šezdesetitreće, nije to učinio zato što je nevaspitan, nego zato što ste dosadni gabor, a on je odnose s vama prihvatio ne bi li imao gdje prenoćiti za nevolju, i kakav obrok mimo menze. Uostalom, isto vam je učinio i drugi, onaj rođeni Sarajlija koji je pobjegao u Njemačku \"onoj kučki\".... Pero - Žižek je sa ŽIŽEKOVCA, majka mu stara.
Da sam znala da ce biti ovako veselo u autobusu, krenula bih i ja! :-) Text je dobar, Lagumdzija \'nako...
Uz puno postovanje Brace i svega onoga sto je uradio na afirmaciji, zemlje u kojoj je rodjen, i njene umjetnosti, te svog genija, bravo i najiskrenije cestitke. No nije fino zanemariti Anura. Bijah prisutan i svojim mubarec usima cuh neskriveno odusevljenje dvoje lovaca na talente (radili su dokumentarac o najinteresantnijim i najboljim autorima na ovogodisnjem bijenalu za potrebe cetiri velika Austrijska kolekcionara). Prica poput Holivudske njih dvoje je smatralo da su zavrsili svoj posao u Veneciji sa prilozima o tri autora. Bili su gladni i usli su u ducan Coop gdje se nalazi Anurova postavka, u prvi mah nisu skontali da se radi o izlozbi, a onda su potpuno opcinjeni i sokirani radovoma poceli slikati, njihovo gotovo djecije odusevljenje se prenijelo i na mene. Bio sam silno ponosan sto sam Bosanac i sto Anur dolazi iz mog grada i sto bastinimo isti kulturoloski kod Pitam se jesu li oni koji neprepoznase potrebu za afirmacijom BiH uopste svjesni svoje intelektualne minornosti.
Bure svaka cast za tekst! Znala sam da si duhovit i da imas oko i uho za dobru pricu, ali ovo je savrsenstvo. Voljela bih da raja koja citaju ovaj tekst ipak shvate, izuzmemo li Zebu (o.p. putujte sa zebnjom....), da moramo biti ponosoni na umjetnike poput Brace Dimitrijevica, koji je zaista osvjetlao obraz nasoj zemlji, koja nije prepoznala znacaj bivstvovanja uopste na ovoj velikoj i prestiznoj venecijanskoj smotri. P.S. Hvala i za pomoc s koferima:)
Ama pogledajte mi fotku !!! Dugo je vjezbah pred ogledalom ! Odoh sad kenjat ! Vidimo se ponovooo... PS. Nego jeste skontali da sam ja i pod nikom \'\'zaljubljenik...\' ?
Nije sto sam lijep, nije sto sam elegantan...Al stooo sam paaametan!!!! Dajdza ramo je davno govorio pokazivajuci na mene-Ovaj ce mali daleko dogurat\' !!! Al\' znam zasecet...A?
Draga Pepeljugo bar bi ti kao lik iz bajke trebala znati da je Herman Melville (Moby Dick) davno napisao da nije bitno da je prica istinita kako bi bila dobra. No Buric nije posegao za autorskim pravom na fantaziju (bajkicu=neistinu). Nego se sluzio iskljucivo faktima,istinom. Tuzno je da vas ima koji u iznimno kvalitetnom tekstu vide samo ono sto vas zasmeta iz bilo kojih razloga, poput uciteljice koja zanemari stil, temu, recenicki sklop i obrati paznju samo na interpunkcijske i gramaticke greske. Uzgred bio je Lagmdjija, mlad zgodan nasmijan sa sinom zgodnim djecakom-mladicem i veoma lijepim zenskim dijelom familije,nasmijani. vjeruj da su nam silno imponovali.Bez da se upustam u politicke i sl rasprave. Molim te Pepeljugo pokusaj u ime moje neizljecive zaljubljenostiu bajke i ljepotu kreacije i onoga sto ljudski um stvara procitaj jos jednom Buricev tekst mozda pronadjes razlog za radost, ljepotu i srecu, a ne iskljucivo malicioznost. pozdrav zaljubljenik u bajke i ljude
Da ...!!! @Pepeljuga ...lucidno !!
\'\'Dolazi vrijeme postnacionalnog i krajnje je vrijeme da se u njega uđe.\'\' Mislim da nam je vec uslo...DO GRLA !
Prijatelju, odličan tekst! Male sive ćelije rade perfektno, čestitke!
Bio, bio, Troke mi!
@Pepeljuga Svaka cast ua komentar koji je mat u tri poteza! Bravo:-)
Uzevski iz konteksta: Zeba nevalja, nevalja ni Boris Tours, al je ipak bolji. Vrijeme je za postnacionalno, nevaljaju \"nacionalsti\" i sreo se bas Lagumdzija u bajkici, cika Ahmo. Ali, avaj, tu si nam bajkicu vec pricao, cika Ahmo. Daj nam drugu bajkicu. Brzo, brzo!
kakav gabor ova buric. nemojte u sliku stavljat pls
i zaista otkud VI u zeba/sjeba tursu, pa mislim svako normalan u sa zna da u te buseve niposto ne ulazi...ali treba nam kulture po svaku cijenu pa daj sta das da se dovucemo do venecije...to je ipak za pohvalu, ta zelja da se tamo bude...sto se tice \"postnacinalnog\" postojao je i davnih devedesetih nazalost kod vrlo malog broja ljudi koji od toga trenutka vise nisu uopste In....