Komentari (183)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u mojoj firmi svi mi sebi napravimo kafu ili caj ako ga zelimo, ni direktor nije izuzetak. kada imamo goste onaj ko je najblizi kafe aparatu napravi kafu. ali drzava nam je bogata, ima referenta za napravit kafu, sta reci...
Tako funkcioniše na normalnim radnim mjestima. Nigdje ovo nema u razvijenim zemljama. Ako ima "referent za hranu i piće" onda ga zapošljava restoran koji svoje usluge naplaćuje prodajem tih artikala. Da ima neko platu od opštine za ovo je ludilo.
Referent za prebacivanje s guza na guz...
A sta je sa cistacicom za wc...,je li i ona referent za neke stvari?
Lice i naličje naše vlasti. Čovjek je načelnik općine. https://www.facebook.com/video.php?v=1635658183320750&set=vb.1498416920378211&type=2&theater Šta dalje govoriti?
ima li referent za ribanje i čišćenje hale. ja bi se prijavio za to radno mjesto
Sudeći po efikasnosti naših vlasti, svi vi jedva da imate i osnovno obrazovanje.
pa je-bote treba naci mjesta za sve prijatelje i familiju..moraju se uvoditi nova radna mjesta..inace po 5-6 savjetnika ministri imaju i tako te price...popunilo se sve maksimalno,treba naci novi opis poslova
Teška vremena. Familije sve više a pozicija na državnim jaslama sve manje. Kriza, kriza.
Za ovu vrstu posla naziv "referent" je potpuno nepravilan. Ali, kada pogledamo da ljudi koji danas sjede po općinama, uhljebljene budžetlije (čast izuzema), nemaju pojma o osnovama, onda nije ni čudo da jednom kafe-kuharu, šankisti ili konobaru dadne naziv "referent". Opet kažem, općina je, pa nije ni čudo. :))))))
Čuj plata je tajna? Plata državnih službenika i namještenika nije tajna, jer se finansira iz budžeta! I Riderle ima neto platu od 964KM!
Jadno ,zalosno i po ko zna koji put pokazatelj kako se krcmi novac mmf-a i ostalih poreznika.Javne institucije - sinonim legalizarane pljacke ,namjerno nesposobnih upravitelja ali samo i samo onda kada se radi o javnom dobru. Osobni profit istih upravitelja (stranackih kapitalaca) kad se radi o zavlacenju ruke u javne kase onda tek dolazi sav njihov izrazaj spretnosti. "Na osnovu rezultata provedenih izbora u OV Novi Grad za Gradsko vijeće iz te općine mandate su dobili: Sabahudin Delalić (Bošnjak, SDA), Omer Pajević (Bošnjak, SDA), Enes Huseinović (Bošnjak, SBB), Drago Jurić (Hrvat, SDU), Boris Riderle (Srbin, SDA), te iz reda ostalih Haris Pleho (BOSS) i Hasan Hodžić (SDP)."
Ovo me uopšte ne iznenadjuje. Nije čovjek kriv što radi tu gdje radi više su krivi ovi što izmišljaju pozicije za radna mjesta. Ali evo ruku na srce svi bi mi voljeli da smo neki referenti za nesto u EPBIH, BH Telecomu i drugim stabilnim državnim preduzecima i institucijama. Čovjek se snašao i svaka čast neka traje dokle traje kad se već može... on je tu najmanje kriv
Ima li referenet za primanje kuferti
Taliban načelnik pokazuje i otvorenost prema "drugima". Ali samo dok su u SDA.
Moglo bi se i za portira reći: Referent za prolazeće objekte.
referent za izmisljanje magle :D
Referent za Mlacenje Prazne Slame.....ili Savjetnik za Primanje Mita..,
pa mora svako radno mjesto imati svoj naziv. šta je tu čudno?
koliko ja znam, ne radi u kancelariji, nego u bifeu. pločica sa nazivom radnog mjesta i imenom referenta je na vratima od bifea. ne mora značiti, ako je na nekim vratima ime i prezime, da je to automatski kancelarija. i na vratima portirnice mora stajati ime i prezime portira.