{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bilateralni sastanci Lagumdžije u Londonu

S
18.5.2012. u 19:04
0
28
Bilateralni sastanci Lagumdžije u Londonu
0
Bilateralni sastanci Lagumdžije u Londonu
Zlatko Lagumdžija (Foto: Arhiv/AFP)
Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je danas u Londonu sa aktuelnim predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Tomasom Mirovom razgovarao o aktuelnim projektima ove finansijske institucije koji se realizuju u BiH.
U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da Lagumdžija, kao guverner EBRD-a za BiH, učestvuje na redovnom godišnjem zasjedanju Savjeta guvernera ove monetarne institucije, gdje je imao niz bilateralnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima finansijskih institucija.

Lagumdžija je sa Mirovom i potpredsjednikom Evropske investicione banke Antonom Ropom razgovarao o realizacija projekta koji su godinama stajali u mjestu, a na kojima se protekle godine ubrzano radilo, prvenstveno na projektu Koridora Pet-ce, što su pozdravili predstavnici ovih finansijskih institucija.

Sagovornici su izrazili obostrano očekivanje da će realizacija ugovorenih projekata teći brže.

Čelnici EBRD-a i Evropske investicione banke istakli su da će i dalje nastaviti sa ulaganjima u projekte infrastrukture, a iskazali su veliku zainteresovanost za ulaganja u privatni sektor.

Lagumdžija se sastao sa regionalnim direktorom Kuvajtskog fonda šeikom Valed Al-Baharom sa kojim je razgovarao o konkretnim modalitetima na realizaciji projekata u BiH, a posebno na projektima Koridora "Pet-ce", zdravstva i obrazovanja.

Lagumdžija se sastao i sa direktorom za Izrael u Savjetu guvernera EBRD-a Ohad Bar Efratom, sa kojim je razgovarao o pozitivnoj praksi i uspješnim projektima EBRD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: