{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


BIHAMK: Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Klix.ba
7.1.2015. u 11:01
0
0
BIHAMK: Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja
0
BIHAMK: Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja
Foto: Arhiv/Klix.ba
Saobraćaj se na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.
Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Livno-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šujica-Livno i Bosansko Grahovo-Drvar-Bosanski Petrovac.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na maksimalan oprez.

"Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme", saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava. Zbog pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi:

Magistralni putevi:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-14
Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci ), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Regionalni putevi
R-360 Priboj-Teočak, zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji je alternativni pravac preko Omerovića.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: