U BiH saobraćaj otežan i usporen, upozorenje na poledicu

F
FENA
8.1.2015. u 08:15
0
9
U BiH saobraćaj otežan i usporen, upozorenje na poledicu
0
U BiH saobraćaj otežan i usporen, upozorenje na poledicu
U Bosni i Hercegovini saobraćaj je jutros otežan i usporen.
Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu. Izdvajaju se dionice: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj).

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi

Magistralni putevi

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-14
Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Regionalni putevi

R-360 Priboj-Teočak, zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

Ograničenja

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: