BIHAMK: Poledica i ugaženi snijeg na kolovozima

F
FENA
26.1.2015. u 08:39
6
1
BIHAMK: Poledica i ugaženi snijeg na kolovozima
6
BIHAMK: Poledica i ugaženi snijeg na kolovozima Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima Bosne i Hercegovine kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu.
Izdvajaju se dionice: Bugojno-Novi Tavnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj).

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Zenica-Žepče, Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Mostar-Široki Brijeg, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Skender Vakuf i Dobro Polje-Miljevina.

Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: