Povećan broj poziva
0

BIHAMK: Ne možemo odgovoriti svim zahtjevima

Sarajevo-x.com
Usljed pogoršanja vremenskih uvjeta i ekstremno niskih temperatura izuzetno je povećan broj poziva putem telefona 1282 Pozivnog centra BIHAMK-a i zahtjeva za intervencije Službe za pomoć na cesti, saopšteno je iz BIHAMK-a.

"Iako su svi uposlenici Pozivnog centra angažovani 24 sata dnevno, a svi tehnički kapaciteti BIHAMK-a neprekidno na intervencijama, BIHAMK trenutno nije u mogućnosti odgovoriti svim zahtjevima. Stoga molimo sve učesnike u saobraćaju za razumijevanje uz napomenu da prioritet u izlasku na intervencije imaju zahtjevi koji se odnose na vozila koja se nalaze na cesti i čije je osposobljavanje neophodno za normalno odvijanje saobraćaja. Također, još jednom apelujemo da se bez prijeke potrebe ne koriste motorna vozila", poručili su iz BIHAMK-a.

Napomenuli su i da u posljednjih nekoliko dana dnevno dobiju hiljade poziva za intervencije (tokom proteklog vikenda takvih poziva je bilo više od 12 hiljada), a da je samo u prijepodnevnim satima četvrtka pružena pomoć za dvije stotine učesnika u saobraćaju.