{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabranjena vožnja ličnih automobila na cestama u HNK

F
5.2.2012. u 15:12
0
5
Zabranjena vožnja ličnih automobila na cestama u HNK
0
Zabranjena vožnja ličnih automobila na cestama u HNK
Mostar (Foto: Amar Džubur)
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i Uprava civilne zaštite HNK na današnjoj su zajedničkoj sjednici donijeli odluku o zabrani prometovanja lokalnim cestama, osima za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i opskrbe.
Zabrana se također ne odnosi na hitne medicinske slučajeve, saopćeno je iz kantonalne Vlade.

Također, s obzirom da je na području kantona proglašeno stanje prirodne nepogode, na snazi je radna obveza za sve službe čije je funkcioniranje nužno u uvjetima elementarne nepogode (bolnice, domovi zdravlja, policija, komunalne službe, javne kuhinje), dok su za ostale uspolenike u HNK u ponedjeljak, 6. februara, i utorak, 7. februara proglašeni neradnim danima.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, te u visokoškolskim ustanovama odgađa se do daljnjeg.

Kantonalna Vlada i Civilna zaštita pozvali su građane da racionalno koriste električnu energiju kako ne bi došlo do preopterećenja mreže i nestanka struje, te da danas obave potrebnu kupovinu s obzirom da se sljedećih dana očekuje novo pogoršanje vremenskih uvjeta.

Građani HNK pozvani su da očiste prilaze svojim kućama i zgradama, a vlasnici građevinskih poduzeća mole se da svoje strojeve stave u funkciju raščišćavanja prometnica.

Za hitne pozive građani se mogu obratiti na broj telefona županijskog operativnog centra 036 327 287 ili na broj 121, priopćeno je iz Vlade HNK.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: