{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bihać: Suspendirana dekanesa Ekonomskog fakulteta

F
4.5.2012. u 17:31
5
2
Bihać: Suspendirana dekanesa Ekonomskog fakulteta
5
Bihać: Suspendirana dekanesa Ekonomskog fakulteta
Upravni odbor Univerziteta u Bihaću, na danas održanoj sjednici, upoznat je sa odlukom rektora Univerziteta u Bihaću, prof. dr. Refika Šahinovića o suspenziji dekanese Ekonomskog fakulteta, Mirele Kljajić-Dervić.
Odluka je donesena na osnovu statutarnog i zakonskog ovlaštenja, te izvještaja federalnog inspektora Ivana Čuljka, zbog navoda da je njena diploma sporna, rečeno je.

Suspenzija će trajati do okončanja istrage federalnog inspektora o vjerodostojnosti diplome Kljajić-Dervićeve, koju je stekla na jednoj od privatnih visokoškolskih ustanova u BiH.

Članovi UO usvojili su prijedlog Finansijskog plana Univerziteta, na osnovu odobrenog budžeta za 2012. godinu, u iznosu od 10,5 miliona KM.

S obzirom da je ovaj dokument već usvojen, kao sastavni dio budžeta Unsko-sanskog kantona (USK) i nije bilo druge mogućnosti, ali je istaknuto da je on daleko ispod očekivanog i predloženog, jer je umanjen za oko 40 posto.

Odobreno je djelimično participiranje u odgovarajućim novčanim iznosima Tehničkom fakultetu i Visokoj zdravstvenoj školi za projekte, koje logistički prati TIKA - razvojna agencija iz Turske.

TIKA će obezbjediti oko 130.000 maraka za nabavku opreme za ova dva fakulteta, čime bi se otvorila mogućnost za saradnju i drugih tamošnjih fakulteta sa ovom agencijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: