Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otvorene?! Da mozemo svi iz PC da glasamo za heroja R. Mladica!?
Cim je Fahro za otvorene liste onda tu nesto sigurno smrdi! Ja sam za zatvorene liste u startu.
istina je da nema medjunarodnih normi koje odredjuju pitanje bilo zatvorenih listi bili da mandat pripada stranci. Isto tako nema medjunarodnih normi koje odredjuju pitanje da postoje otvorene listi ili pripadnost mandata izabranom predstavniku. Sve je odredjeno od zemlje do zemlje. Iskreno smatram da trebaju biti zatvorene liste i da mandati pripadaju strankama. Dosta je vise seljacina po parlamentima koje samo klepaju pare i odgovaraju sami sebi i nikome drugom. Ovi iz OSCE-a petljaju i ne znaju kada slazu - halo likovi i mi u BiH zamislite imamo internet i mozemo ukucati u google sta zelimo i dobijemo odgovore koji jasno pokazuju da ste LAZOVI. Primjer u Velikoj Britaniji postoji duznost Whip-a, ili bic koji ima samo jedan zadatak a to je da prikuplja clanove svoje partije u parlamentu i tjera ih da idu na sjednice i da glasaju u skladu sa partijskim direktivama. Toliko o OSCE-ovoj glupsti.
A zasto smo onda imali zatvorene liste sa Privremenim izbornim pravilima OSCE-a? Samo tada smo i imali skoro zadovoljavajuci broj zena u drzavnim organima