Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveci problem u ovome segmentu je vijece roditelja. Naprosto, mali delikventi se izivljavaju na uciteljima ili nastavnicima i kad ovi reaguju represivno u smislu smanjenog vladanja ili propivanja i lose ocjene, vijece roditelja razapne tog prosvjetnog radnika na svojim mahalskim sjednicama. Ti ljudi nece sebi da dopuste da se neobrazovana stoka i mahaluse na tom vijecu, izivljava na njima.
Bravo za komentar! Nije niko zavrsavao fakultet da bi ga polupismeni mahalci ponizavali.
Licno sam upucen u temu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne bih poželio da bude nastavnik u državnoj školi.
Dušmanu ne bih poželio
Pa ako nam fali kadra kako onda moji rodjaci i prijatelji i poznanici ne mogu dobiti posao u struci kao nastavnici??? Znaci znam ih 15 sigurno i niko ne radi u skoli.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Od cijele price jedino naslov tacan... Tekst cista politicka nebuloza, od toga da fali nastavnika, do ove izvale o visinama plata... Dzaba, ne moze se nijedno slovo izgovoriti, a da nije rezultat neke politike ili licnog interesa.. a djece sve manje i manje
Dobro je kako će da bude! Dok u penziju ode nastavni kadar koji ima 55+ godina, a takvih je nemali broj, vidjet ćete onda krize.
Manjak mudrosti, budalaštine na pretek. To je problem i ne samo naš, samo što smo mi mali, pa je nekako sve transparentnije.
Popunit ce to ovi sa difom oni su univerzalni .Sve su sposobni kolut naprijed kolut nazad pa onda pricaju o kvantnoj fizici.Pa pislije odmah za manistra za nauku.
Ako je u Bosni manjak ovih uhljeba...
Danas djecu obrazuje TikTok
Obrazovni sistem u BiH je smeće i trebao bi se zvati anti obrazovni jer se ne uči komunikacija, kako se može u BiH dobiti hipotekarni kredit, kako se mogu štedjeti poreze, kako se može tačno pokrenuti biznis i kako novac funkcionira.
U HNK nema problema sa ovim..tu su stranacki direktori koji uhljebe odma bez konkursa..bez dokumentcije..ministarstvo ih podrzava najmanje brinu o ucenicima i kvalitetu obrazovanja
Nisu ni skole kao sto su nekad bile, sad imamo klasificiranje odjeljenja na zalost i mislim da je tu problem zbog manjka normalnog nastavnog kadra .. 🤔
za pčate koje daju nastavnicima nek se raduju kad dodu u skolu, najvaznije je ko na djecu odgaja a imaju platu manju od cistacice u telekomu ili EP
Otkud sad manjak? Svake godine u augustu kad su konkursi bude na desetine prijava za svaku poziciju, veze se ganjaju, more mladih nastavnika na birou.
Ma ko ce raditi za mizernu platu gdje se vise roditelji i djeca pitaju od nastavnika, postovanje je srozano na nulu, plata kao kod nekoga ko cisti parkove i ulice sistem vrijednosti i sto bi neko to radio kad vidite kakva je situacija po skolama ne bi to niko, ko misli da je drugacije bujrum.nek izvoli evo traze kadra.
Cekajte malo,odakle ove informacije.Pa pogledajte malo koliko ih ima sto su zavrsili a ne rade kao nastavnik ili ucitelj.Problem je druge prirode.Ne mogu ti koji su zavrsili cekati ovu propali drzavu da im ponudi alternativu nego traze sebi bilo kakav posao i obicno van struke.A posebna je prica ucitelja koji dobije posao i 20+ godina je nastavnik u toj skoli,kako drugi tu da radi
Polupismeni politicari imaju 3,4 pa i 5 hiljada maraka, a nastavnici po 1200KM. Sve je jasno tu, nemamo se sta cuditi.
Ja sam mislio manjak djece je problem. Kad ono nije...