Ministri Austrije, Bugarske i Slovenije
0
"BiH ne smije gubiti vrijeme, mora se odmah formirati vlast"
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
autor: Guslar i Poskok.info U Bošnjačkom silnom institutu Beže Zlatko pravi vladu ljutu s njim sjeđaše wannabe i naši janjičari, sluge, Platformaši Teferiči ta grupica mala Zlatko šuti na čelu astala Mrko gleda Zlaja platformaše dok konobar toči im u čaše Kahvu pravu,,Dedo“ što se zove pogledava Zlatko sokolove Platformaši sjede mukom šute primiču se uz Zlatkove skute Suljo Tihić tufahiju guta pogledava krišom preko puta u ekipu s Visoke Glavice Što Hrvat ih zove \"Izdajice\" Sjedi Mladen, Jerko je do njega progovori Jere \"Vidi snjega!\" Kako pada pogledaj miline je li tako mili pobratime Pita Jerko halal Platformaša YUrišića vođu od pravaša a YUrišić ljutito prozbori druga briga Jerko mene mori Rješismo se HDZ-a zloga hoću sada predsjednika svoga i to hoću Žiku đenerala što no izdat neće za salala Zlatku eno Vijeće ministara i još dvije torbe pune para a ti Suljo Tihiću ne seri i ministre sebi izaberi
POŠTEN ČIKA: Jovan Divjak par dana prije uhićenja na HRT-u optužio SDP da želi uništiti i poniziti Hrvate http://poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=26409:poten-ika-jovan-divjak-par-dana-prije-uhienja-na-hrt-u-optuio-sdp-da-eli-unititi-i-poniziti-hrvate&catid=89:bh-lonac&Itemid=401
-Bas i Bugari ,znas sta vi u Bosni ste bugari.
Priče u stilu ”nisu samo dva HDZ-a predstavnici Hrvata” je nebulozna, jer temeljno pravilo parlamentarne demokracije glasi. Stranka ili koalicija stranaka koje imaju i najmanju moguću natpolovičnu većinu, imaju 100% mandata svoga naroda. Interesantno je da SDP i SDA, kad je u pitanju zastupanje bosnjačkog naroda, strogo se drže tih pravila. Oni su zajedno osvojili oko 55% glasova Bošnjaka, ali si uzimaju 100% bošnjačkih mandata. U tom slučaju se ne pozivaju na to da nisu samo oni predstavnici bošnjačkog naroda. Čak i NSRzB, koja je dobila tri četvrtine bošnjačkih glasova, ne može participirati u podjeli bošnjačkog kolača. SDP i SDA se moraju odlučiti dali su za BiH tri stvarno ravnopravna naroda Ili oni to nisu. Ako nastave sa dosadašnjom praksom, što znači formirati vlast bez većinskih hrvatskih stranaka, moraju biti svjesni da ruše državu BiH kao državu ravnopravnih naroda i snositi će sami posljedice takove političke avanture.
U sustavima parlamentarne demokracije (u ovom slučaju tronacionalne) vlast moraju činiti većinske stranke ili koalicije stranaka iz sva tri naroda koje imaju nadpolovičnu većinu svoga naroda. Ako netko to pravilo ne poštuje, on krši prava drugoga naroda prisilno putem brojčane nadmoći ili majorizacije. Rezultati posljednjih izbora (govorim o Hrvatima i Bosnjacima) su slijedeći Borjana Krišto je osvojila nadpolovičnu većinu glasova hrvatskog naroda u BiH, a Željko Komšić dvadesetorostruko manje, ali zahvaljujući bosnjačkim glasovima biva izabran za člana predsjedništva hrvatskog naroda. To je čista majorizacija nad Hrvatima od strane Bosnjaka. HDZ-BiH i HDZ 1990 su zajedno osvojili preko 88% glasova Hrvata, pa prema tome svaka diskusija oko toga tko treba predstavljati Hrvate u jednoj demokratskoj državi je izlišna. Tu ne može biti nikakvih pogađanja oko toga tko s hrvatske strane ulazi u vlast i ne može biti nikakve participacije drugih u hrvatskoj kvoti.
Hocemo posla,dole ovakva vlast ! Bit ce ko u Hrvatskoj.
Veoma zanimljivo, čudim se kako je sa-xu ovo promaklo, mada često znaju objaviti neku gluppost. http://bosnian.irib.ir/component/k2/item/99035-brutalni-odnos-6-američkih-policajaca-prema-15-o-godišnjaku
Da udjemo u Evropu, a hapsite nase ?? Bjez\' ba, mi ne zelimo u Evropu sa entitetom genocidnim zvani RS... Ako treba rat novi, nije nas strah !! FUC.K RS, FU.CK DODIK ! A ovi sto govore o 3 entitetu, mamicu im nabijem !
priznajem da sam Bosanac. I opet mislim da Zlatko stvara opasnu kategoriju naroda koji razmislja poprilicno slicno sa vehabijama, haman svaki SDPovca mrzi strance. Svaki im je stranac ili masonac ili vanzemaljac ili rusioc njihove drage jugosrbije.... opasni ste po zivot i tacka. morate biti izgaseni.
Vjerovati je da su gore navedeni svjesni opasnosti u koju BiH ulazi u slucaju nestvaranja vlasti.
Trazit cemo jedinstvenu policiju na nivou BiH
Kad podvuku repove im ljute neće lajat, podavit će skute. Bitno je se domoć proračuna pa da vidiš kako radi čuna. A ti dotle ako nemoš durat Reci Luki da bi tio turat. Da te peru us-.taški horomoni i junački nagon da te goni. U daidža nije duša škrta naće za te nekakvog pankrta što no seksi frizurice nose i Hrvatu svakome prkose A ti Zvonko nemoj biti seljak šta te briga, merak ti je merak Evropska šarena je bluza probat nam je seks od dajoguza
Ne projiciraj svoje zamisli na Zlatka, nego se poistovjeti sa Dodikom i Covicem, barem cemo znati da priznajes svoju pripadnost. A zapad jeste glup u vezi sa BiH.
Tamo ćemo lipo besjediti daidža će već nešto srediti. Kakvu trebu da mrknem junački dok on piše ahdnamu o pljački O Draganu što Sokol se zove što no neće da se odazove. što blokira Doma od naroda je-.bo ma-.jku kojeg li izroda A i Božu triba da odere što poštenog glumi i kad sere znam ja dobro čita sam u Dana kol\'ko mu je Ivo da banana Ako Luka ne sredi hanumu Neću sutra ni na namaz-džumu Dok ne mrknem nešto iz inata Ne viđe me Stolni od Hrvata Na to Jerko namisti mu oko dobro ti si puka druže Zvonko nismo u \'vo bolan ulazili da bi tuđe trebe na-.guzili. Ovaj projekt dugačka je vika velika je stvorila se skika. na vlast bolan triba sad zajašit A Hrvati tad će se poplašit
Kad stigoše domak Ferhad Paše jedan drugog stadoše da straše. Di prisjesmo jadna li nam majka Moj partneru slaba nam sadaka. Ne plivamo više u Hrvata skontaše nas bolje neg za rata. Kad no stoku mi švercasmo žutu od ljekova kad pravismo rutu. Nego kazuj druže moj us-.taški di kud sada onako pravaški. Vi Us-.taše imate te žice kada gori domoć se granice. Niste džaba kleli se u Antu i biste mu držali na katu. Biste bijele Ante Pavelića ljubili ih da prati vas srića. Šuti p.i. čko je b. em li te plava sad ti Pravaš pravi progovara. ajmo mi do našeg Markešića u daidža uvik ima pića. On je ovih dana kontemplira\' sigurno će duši donit mira. Iđemo se najist moj Jerane neće pamet ako nema hrane.
Tada dreknu beže ljuti Zlatko Šuti pa. šče! Presjede mi slatko. Znaš da vazda poslije dobre kahve izmeračim jedan komad halve. I da trebaš sjedit tu do mraka ne smiješ begu kvariti meraka Sve sam pobro dobro razmislio Ministarstva lahko podjelio Da još danas sastavimo vlade al šećer mi sada haman pade. Zato danas nema dogovora Otprdite sad iz mojih dvora. Jer sada sam pravo loše volje Sazvaću vas kada budem bolje. A ti mali Zubaru upamti, sa mnom neće upravljat Hrvati! Ko će koju poziciju imat To će beže socdemokrat štimat Zubić slugo, pamet ti je tanka SDP je i hrvatska stranka! I ako me niste dobro čuli ponovit ću još jednom: Razguli! Platformaši na to se skočiše jedan drugog skoro porušiše izlazeći iz Bošnjačkog dvora u mlađega nema pogovora Trči Jere k\'o mlađahan momak od panike sve mu spao stomak. za njim pi. či halal od Pravaša od Zagroja ljutiti Us- taša. Kad stigoše domak Ferhad Paše jedan drugog stadoše da straše.