Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A KAKVA TO MEDIJSKA PISMENOST TREBA DA BUDE???? CNN I FOXNEWS, MALO SUTRA!!!!!!! NE HVALA!!!!!!
@komentator hahahaahha, svaka čast!!! :D da budemo realni, dovoljno je pročitati članak na sa-x, a da ne pričam o komentarima, koji meni izgledaju kao da ih je retardirani trogodišnjak sastavljao... ali hajde, opet se čovjek može pošteno nasmijati.
ni jedan - nijedan poznavajuci - poznavajući
@Sociolog: cijelokupnog - cjelokupnog stanovnistva - stanovništva dotaci - dotaći zele - žele pisu - pišu Hrvatski - hrvatski Srpski - srpski treci - treći Bosanskohercegovacki - bosanskohercegovački ni jedni, ni drugi ni treci - ni prvi, ni drugi, ni treći nauciti - naučiti ni jedan - nijedana SVIJETSKIH - SVJETSKIH skec - skeč Cajnicu - Čajniču poznavajuci - poznavajuci cu - ću na pismenost recimo jedne Rumunije - na pismenost, recimo, jedne Rumunije Mozda - Možda upuceni - upućeni stanovnistva koje cine Romi - stanovništva kojeg čine Romi pohadzaju - pohađaju skolu - školu s\'toga - stoga racunaju - računaju mozda - možda
Ovo je vjerovatno istina. U BiH je na vrhuncu nepismenost cijelokupnog stanovnistva, kako dotaci pismenost kada jedni zele da pisu Hrvatski, drugi Srpski a treci Bosanskohercegovacki, a ni jedni, ni drugi ni treci nisu u stanju nauciti pravilno ni jedan od svih navedenih SVIJETSKIH jezika (ovo me je podsjetilo na skec Nadrealista o sajmu lingvistike u Cajnicu). No, sve je ovo \"normala\" kod nas poznavajuci mentalitet, samo cu se malo osvrnuti na pismenost recimo jedne Rumunije koja je u EU. Mozda neki nisu upuceni, ali 50% rumunskog stanovnistva koje cine Romi ne pohadzaju ni osnovnu skolu, s\'toga se pitam koliko smo mi bitni i koliko racunaju na nas da im podignemo standard pismenosti u EU, mozda pravila za jedne ne vrijede za druge..
Men\'s cini da su pravo pismeni pvio nasi novinari. Osobito, posebito onaj klon Hadziomerovic koji je unazadio novinrasku profesiju za par vijekova. Vise mu se ni pertle ne vide koliko im se zavukao. I taj isti RAk u kojem rade polupismeni i totalno profesionalno neupucunei ljudi, drzi slovo \"braci\" po znanju. Nonsens. Vi igrate jednu te istu igranku drugarice Odobasic.
cuti bre i ti...
đe su novinari ne pismeni!
Mani toga, nemamo mi vremena za medijsko obrazovanje...
Imam i ja jedan zahtjev za EU - Manje zahtjeva molim! Sto su se n.aklatili na BiH nesto te ovo te ono, ma daj! Kao da sve ostale drzave u EU idu po \"EU\" zahtjevima!
Prvo trebamo raditi na tome da se gledateljstvo opismeni, a to necemo uspjeti serviranjem vijesti od strane nepismenih novinara.Znaci da sve treba mijenjati.
samo slusajte sdpovog lihvara bakira hadzimorevica i novinare federalne sve ce vam biti jasno kakav zlatko takvi novinari urenbes drzava za covjeka fukare
Eto potvrde koju ja govorim 2 godine o Sarajevo x-u... Uljepsali ste mi dan
U torpedu citava prva postava zajedno od skole ima dva mjeseca mejtefa i postarski kurs doduse sada vec bivseg mutevelije halaima.
@commi Ote mi rečenicu iz usta!