{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH nastavlja učešće u misiji ISAF

S
15.4.2011. u 17:48
0
0
BiH nastavlja učešće u misiji ISAF
0
BiH nastavlja učešće u misiji ISAF
Sven Alkalaj
Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj potvrdio je da BiH nastavlja aktivno učešće u misiji ISAF u Afganistanu angažovanjem pripadnika Oružanih snaga i instruktora u okviru regionalnog tima Američko-jadranske povelje.
Na sastanku ministara inostranih poslova država članica NATO-a i ministara inostranih poslova država koje nisu članice NATO-a, a učestvuju u mirovnoj misiji ISAF, Alkalaj je istakao da će BiH ovim angažmanom produbiti i ojačati saradnju sa NATO-om, te unaprijediti politički dijalog.

Alkalaj je na jučerašnjem sastanku u Berlinu pozdravio odluku Vlade Afganistana o početku procesa tranzicije, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je naglasio da uspostavljanje vladavine prava i bezbjednosti na čitavom prostoru Afganistana predstavlja osnovu za uspjeh međunarodnog angažmana u ovoj zemlji.

Alkalaj je istakao da su u 2010. godini postignuti značajni rezultati u Afganistanu, te da je za uspjeh misije ISAF potrebno obezbijediti kontinuitet i jedinstvo zemalja koje u njoj učestvuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: