Taleb Rifai
0

"BiH mora zauzeti važnije mjesto u europskom turizmu"

FENA
Taleb Rifai
Taleb Rifai
Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) Taleba Rifai kazao je danas u Mostaru da BiH može i mora zauzeti veoma važno mjesto u europskom turizmu.

S obzirom na to da BiH trenutno u svijetu nama nikakav turistički imidž, taj imidž poželjne turističke destinacije treba tek izgraditi, kazao je Rifai te dodao da on u BiH nije slučajno već zato što vjeruje da ona na planu turizma puno obećava.

"U zadnja tri dana vidio sam mnoge primjere koji su nepoznati svijetu. Vidio sam zaista veliko bogatstvo resursa koji se mogu iskoristit za turističke proizvode i vrlo jasnu političku spremnost organa vlasti na svim razinama. Nadam se da će ovaj posjet označiti početaka pravljena brojnih planova koji će se materijalizirati na dobro svih u BiH", kazao je Rifai te istaknuo kako vjeruje da će turizma u BiH postati motor pokretač ekonomskog razvoja.

Krovna turistička organizacija u svijetu pomoći će BiH u rješavanja određenih pitanja. Tako će UNWTO pomoći BiH u razvoju turističkih proizvoda, promociji i obuci ljudskih potencijala.

Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg smatra kako je Rifaijeva posjeta BiH potvrda i doprinos snažnoj promociji njezinih turističkih potencijala na svjetskom turističkom tržištu.

Turizam i ugostiteljstvo strateške su grane gospodarstva BiH i zbog toga ih treba definirati na državnoj razini jer se bez toga ne mogu napraviti veći pozitivni pomaci, zaključio je ministar Herceg.