Komentari (264)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je Slovenija pokrala deviznu stednju a u EU je usla bez uslova da vrati.
I hrvati su usli u tu EU, jesu li kome sta vratili??
Beograd je prvi grad u Evropi koji je "riješio jevrejsko pitanje", i to prije i Berlina. Pa i zakoni protiv Jevreja u Srbiji su bili 100g. prije nego u Njemačkoj. U Yu kraljevini je 5-10 km2 zemlje davano svim tzv. "solunskim borcima", ali ne po Srbiji. Slično je bilo i nakon ww2. Sve provjerivo i na googlu za osnovce. E da li će i tu biti nekog povrata po EU za EU? Mogli bi i IzetBegovići i dr. mogli tražiti od Srbije svoja imanja kad su ih protjerali.
sto jevreji ne traze povrat imovine kad su ih protjerali iz spanije? takodje kad se vrati zemlja koja je ljudima oduzeta raznim tzv "agrarnim reformama" onda neka se i njima vrati. ne bi bilo lose ni kad bi se i vlahadija vratila na svoje odakle su ih turci doveli a i tito ih je naseljavao kojekuda gdje ih prije nije bilo.
Nije lose da se ljudima vrati imovina ali ovo je dokaz da EU nema pojma ili vrlo dobro zna sta je BiH. Ovde se narodi vijekovima kolju i oduzimaju imovinu jedni drugima. Nismo rijesili stvari ni od zadnjeg rata. Nije mi jasno kako ce se dokazivati vlasnistvo imovine. Ludi pobijeni a izgleda da postoje dokazi o tome tko je vlasnik?!?! Ili ce se imovina vracati nekom trcem? Koliko je tih ljudi prezivjelo genocid? Kako su procijenili vrijednost oduzete imovine?
isto tako ispitat odkud jevreima ta sva silna imovina, tj. zakon o poreklu imovine saraevski jevrea
naredjivam EU da bi ostala legitimna, inache su karine obichne
Treba takodje ispitati otkud poturcenom olosu stopa zemlje u BiH,..kada su svaki put bili sa stranim okupatorom koji je izgubio ratove u BiH,...i izgubili BiH, Balije niti su placale ista u BiH, niti su oslobodle jedan jedini pedalj te BiH Otkud poturcenom sljamu imovina u BiH??
dobro vratite sve one dzamie shosu porushene u beogradu. ima josh milijon stvari
Kome da vratimo,...Turcima???
@RomanijaBluz28 Vratiti imovinu bar "Srbima islamske veroispovesti", koje je Srbija prvo opljačkala i protjerala iz Srbije u Bosnu, odlaskom Turaka iz Srbije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U Sarajevu je 1941. godine juriš ulicne rulje na glavnu Sefardsku sinagogu („Templ“) usledio je odmah posle ulaska okupacionih trupa. Odnijeli su i bakarni krov. Od deset hiljada Jevreja, rat je preživelo 1.400. Likvidacija je pocela pre pocetka holokausta u ostaloj Evropi. -----
Svaka majstorska i filigrantska radnja na sarajevskoj Bascarsiji prije rata bila je radnja Srpskih sarih majstora, u kojoj su mnogi muhamedanci radili kao kalfe i pomocnici. Dolaskom okupacionih snaga ti isti muhamedanci su vidili priliku da se domognu i radnji i imovine Srpskih gazdi. Svi Srpski majstori listom sa Bascarsije su poslati u nacisticke koncetracione logore ili pobijeni u sarajevskim kazamatima
@RomanijaBluz28 srecom siti eto prezivijo yebote tata turchin
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A kada država Izrael ubije 100 000 palestinaca 1948 godine i otme im zemlju onda je to OK. Kad 1963 -70 u više ratova država Izrael napadne susjede i okupira Golan, Sinaj, Gazu, zapadnu obalu onda je u redu. Ako je ovo uslov- hajde odmah da batalimo ovu priču oko EU.
Da li je i Hrvatska imala isti uslov???? Toliko o licemjernosti EU .
Necemo u EU.
procijenjena oduzeta imovina jevreja 2 milijarde KM
Podrzavam. I pitam se kako to da se prije, za vrijeme Jugoslavije, nije vratila imovina Jevrejima. Neki Jevreji su i odvedeni u logore smrti zato sto je neko bacio oko na njihovu imovinu. Volio bih znati ko su ti ljudi. Oteto - prokleto!
billy the pljuc- baš si pljuc. Jevreli u Bosni nisu imali ni 10% imovine kao što su imali prvi Begovi. Zato ako se vraća imovina onda neka Jevreji stanu u red!
Neka Izrael vrati Palestincima okupirane teritorije.
Zakon o restituciji potreban je svima, ne samo Jevrejima iz BiH. Nema nista lose u povratu oduzete imovine. Problem je sto su sve vlasti otimale a sad treba ispravljat krive drine sa ekspertima "uhljebistana"
Popisam se Na evreje
@BuLL85 ima zakon o antisemitizmu i kod nas pa ti pisi svasta da ti neko ne zakuca na vrata im ip adresa hajvane
Znaci necemo mi jos skoro u EU...to su puzimale SDA guzonje, e 12 000 od 14 000 u Sarajevu je bilo...pa ima da se vrati pola Sarajeva...