Dudaković u Kladuši
0

"BiH je najjača sa SBiH"

Sarajevo-x.com
Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je centralni predizborni skup u Velikoj Kladuši.Tom prilikom analizirane su dosadašnje aktivnosti, prezentirani programski ciljevi i predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti, saopćeno je iz stranke.

U prepunoj konferencijskoj sali Hotela "Konak“ skup je otvorila kandidatkinja za Parlament FBIH Jasminka Horozović pozdravnim riječima, gdje se zajedno sa domaćinima kandidatkinjom za Federalni Parlament Dragicom Sulejmanagić i kandidatom za Skupštinu USK-a Nurijom Miljkovićem ujedno zahvalila prisutnima na velikom odazivu.

Horozović, koja je vodila protokol, na samom početku zamolila je prisutne da minutom šutnje odaju počast svima onima koji su položili život u temelje današnje države Bosne i Hercegovine.

Nakon što su se kandidati za za sve nivoe vlasti u kratkim crtama predstavili prisutnima uslijedilo je obraćanje nosioca lista.

Govor nosioca liste za Skupštinu USK-a Dike Bejdić bio je iskren, jasan i direktan. Na samom početku Bejdić je naglasila da je posebno ponosna na činjenicu da je jedina predstavnica žena na mjestu nosioca liste u Federaciji.

“Nije vam lako izboriti se sa onima koji su digli ruku na BiH i mi to dobro znamo. Zato vaš glas vrijedi duplo“,naglasila je Bejdić i dodala kako prisutnima iskazuje poseban vid poštovanja pošto znaju kako se brani BiH.

"Drago mi je što su građani u Velikoj Kladuši zaštitu svojih interesa pronašli u SBIH“, istakao je nosilac liste za Parlament FBIH Mirnes Alagić.

Prema riječima Alagića teško je odaslati kratku poruku,ali prvenstveno mu je iznimno drago što sa sigurnošću može reći da nije okružen kumunistima i nacionalistima,nego istininskim Bosancima i Hercegovcima.

Predsjednik KIŠ-a SBIH USK-a i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH dr.sci. Sadik Bahtić konstatovao je da Bosna i Hercegovina na njegovu radost u Velikoj Kladuši diše punim plućima. Nakon što je govorio o stvaranju novog ambijenta za progres ekonomije, Bahtić je također naglasio da nam dolaze ustavne promjene,te da su zbog toga ovi izbori od historijskog značaja.

“Put prema Evropi, prije sveg NATO-U za SBIH nema alternativu. Mi smo se pod vodstvom dr. Harisa Silajdžića dokazali kao pravi borci za BiH i nećemo skretati sa tog puta unatoč brojnim opstrukcijama“, poručio je Bahtić.

Šef KIŠ-a SBIH za rad na terenu general Atif Dudaković naglasio je kako je došao ohrabriti kandidate i čestitati svojim Kladuščanima na hrabrosti. Dudaković je ovom prilikom pozvao sve prisutne da zajedno krenu naprijed,poručivši da više nema odstupanja kada je u pitanju prosperitet BiH.

“Ja vjerujem u Kladušu, ali moramo se boriti. Mi smo istinska i prava snaga. Razmislite dobro i obavijestite sve svoje da je Bosna i Hercegovina najjača sa SBIH“, naglasio je general Dudaković.