{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekspanzija u Stranci za BiH se nastavlja

S
28.9.2010. u 19:11
0
37
Ekspanzija u Stranci za BiH se nastavlja
0
Glavni centralni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Bihaću ispunio je sva očekivanja. Impozantan prizor sa glavnog trga odaslao je jasnu poruku da su građani Bihaća prepoznali istinske borce za Bosnu i Hercegovinu, navodi se u saopćenju stranke.
Na samom početku dobrodošlicu je u ime domaćina poželjela dopresjednica KV SBIH USK dr.sci. Dženana Gačo koja se ovim putem zahvalila svima koji su prepoznali najbolji program i ljude koji ih nikada neće izdati. "SBIH je stranka koja zna,može i hoće.Voljeti svoju domovinu je vrlina nad vrlinama,a naše zajedništvo je garancija bolje budućnosti", poručila je Gačo.

Nakon što su predstavljena 33 kandidata za Skuštinu USK, prisutnima se obratila nositeljica liste Dika Bejdić. "Neprirodna koalicija jedan je od glavnih razloga za moj angažman u politici.Zaslugom onih koji su na vlasti imamo kanton afera. Uvjerena sam da SBIH nudi izlaz iz lavirinta u koji su nas doveli oni koji su zloupotrijebili povjerenje građana. Zato ne bacajte glas 3.oktobra,odaberite one koji to zaslužuju i koji su se dokazali", naglasila je Bejdić.

Nosilac liste za Parlament FBIH Mirnes Alagić istakao je da mu je drago što su bh građani spoznali pravi put. "Donedavno se nije moralo pričati o patriotizmu, ali drugi su nas natjerali da im ukažemo na blisku prošlost.Svojim neradom potjerali su borce, te prosvjetne i zdravstvene radnike na ulice. Vrijeme je da neko stane na kraj samovolji i ispraznim pričama vladajuće elite", jasan je bio Alagić.

"Najavljujem pobjedu SBIH na USK", uvodne su riječi nosioca liste za Palamentarnu skupštinu BiH dr.sci. Sadika Sade Bahtića. Na listi SBIH 1/3 čine borci, komandanti i zlatni ljiljani. "Mi vjerujemo tim ljudima,jer su dokazali da im je BiH iznad svega. Mi također imamo dva dokazana borca za opstojnost BiH, našeg dr. Harisa Silajdžića i generala Atifa Dudakovića. Ja ne vidim trećeg,i zbog toga ih treba slijediti", poručio je Bahtić.

Ministrica obrazovanja i nauke FBIH i član predsjedništva SBIH Melisa Alić istakla je da je raduje činjenica što su se bišćani odazvali u velikom broju, jer to znači da su prepoznali iskrene namjere i kvalitetnu platformu SBIH. "Mi smo za razliku od drugih neumorno radili za naš USK, čemu u prilog govori i oko 5.6 miliona KM koje smo do sada donijeli Krajišnicima" ,naglasila je Alić.

Član predsjedništva SBIH Safet Omerović ispred ministarstva zdravstva FBIH izlaganje je otvorio riječima kako je zdravlje iznad svega. "Radimo ubrzano na tome da Kantonalna bolnica u Bihaću preraste u Kliničku bolnicu. Smatram da to Krajišnici zaslužuju. Mi smo se zalagali u prethodnom radu za sve ugrožene kategorije društva,tako da našom zaslugom između ostalog djeca do 18 godina, studenti do 27,trudnice i osobe starije od 65 godina imaju besplatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu", istakao je Omerović.

"Ovako više ne ide. Zato sam u SBIH", kazao je general Dudaković dočekan burnim aplauzom.SBIH je jedina istinska stranka koja se beskompromisno zalaže za dobrobit svih građana BiH.Zajedničkim snagama krčimo put kroz ovu političku džunglu. Poručujem svima da sam do kraja biološkog života sa SBIH.Ona svojim nazivom govori o svojoj opredjeljenosti,čuva našu prošlost,baštini tradiciju i predstavlja BiH kao modernu i prepoznatljivu zemlju", jasan je bio Dudaković.

Euforiju sa kojom je dočekan govor predsjednika SBIH i kandidat za predsjedništvo BiH dr. Harisa Silajdžića teško je riječima opisati. "Mi govorimo o onom što smo učinili,a ne o tome što ćemo činiti", naglasio je Silajdžić. Silajdžić je rekao kako je SBIH najveća prepreka razbijanju BiH, da je najviše investicija došlo u zemlju upravo zahvaljujući SBIH, te da niko nije više uradio po pitanju zapošljavanja građana Bosne i Hercegovine. "Dužni smo stajati kao brana onima koji žele razbiti BiH zato jer je to naša domovina", poručio je Silajdžić obećavši da SBIH neće dati BiH nikome, te da nikada neće odustati od borbe za BiH u kojoj su svi građani ravnopravni i gdje nema dominacije.

Bitno je napomenuti i to da su na oduševljenje brojnih građana Bihaća sve prisutne u revijalnom dijelu protokola do kasno u noć zabavljali Hanka Paldum, Mostar Sevdah Reunion i grupa Regina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: