Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
smrc :(((((( meni je ovo sve tako tuzno
Ah vole da seru, a primili su Bugarsku i Rumuniju u EU pa se sad bore Kriminalom i prosijacima po ulicama Velegradova. njih je skupa 85 miliona a nas 4 miliona, pa se vise boje ;) Rumuni u Bugari ce ih unistiti. A ne mi malo jada.
BRANKOVICA PRVO LINCOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam za RS. Zasto ne. Ma i za dvije RS: Presijecimo RS kod Brckog i napravimo 2: Zapadna RS i Istocna RS. U zapadnoj nece imati sta za jesti a u istocnoj zive svakako samo medjedi. I rijesice se problem sam od sebe......
Mi prle nismo stali 95. Unistavamo BiH svaki dan, dio po dio. A vama hvala što nam pomažete i uništavate sami sebe.
za sve su krivi samo pravoslavci sa svojom \"RS\" jer ne rade za dorbo drzave..treba to ukinut ili nastavit tamo gdje smo stali 95-te tj ispred banja luke
@Mirsada,opasan si ti igrach! Kako li je tvom muzu ili decku? Nisi oprao posudje,nisi usisao dnevni boravak,imao si vremena sa jaranima vileniti! E sada dodji sa Mirsadom na kraci razgovor! Ponesi niveu da se mazes po vratu jer ces posle \"kraceg\" razgovora biti plav. Sestro slatka samo reci gde treba da \"potpisem\" i sta da uradim da mogu pivu da popijem polagano!:)
stfu biaaaatch
\"Podsjećam da je poslanik Ekrem Ajanović predložio prije godinu dana zakon o zabrani negiranja genocida i holokausta, a koji tada nije prošao u Predstavničkom domu. Rasprava koja je tada vođena rezultirala je, uglavnom, usaglašenim stavom da ovo pitanje treba biti riješeno izmjenom postojećeg Krivičnog zakona BiH, a ne novim zakonom\", pojasnio je Huskić. Kadrić je istakao da očekuje usvajanje Prijedloga jer se, dodao je, njegovom primjenom zabranjuje negiranje zločina bez obzira na to ko ih je počinio. (FENA)
Inicijativa poslanika 6.5.2009 Krivičnim zakonom obuhvatiti genocid i holokaust Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Adem Huskić i Remzija Kadrić informirali su danas javnost o stavljanju u proceduru Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH. Poslanik Huskić objasnio je da se izmjene odnose na zabranu negiranja genocida, holokausta, ratnih zločina protiv stanovništva te zločina protiv čovječnosti. Predložene izmjene dopunjene su i zatvorskim kaznama za počinioce ovog djela u trajanju od šest mjeseci do tri godine.
ZAKLJUČAK Ovako usklađene aktivnosti BiH od ustavnih promjena do izmjena i usvajanja zakona sukladno EU praksi ispunili bi se kriteriji iz poglavlja 1.-33. Usvajanjem i implementacijom kriterija iz acquisa communitaire u nacionalno zakonodavstvo BiH, time bi se ispunili kriteriji za ulazak u EU. Posebno napominjem osjetljivost ispunjavanja kriterija iz poglavlja 23. za ulazak BiH u EU, pravosuđe i temeljna ljudska prava, koji nalažu BiH naprijed navedene potrebne ustavne i zakonske promjene kojim će se građanima BiH zaštititi vlasništvo i temeljna ljudska prava preuzeta navedenim kriterijima iz poglavlja o pristupanju. Zato polazne osnove sa prijedlozima promjene u ustavnom i zakonodavnom sustavu BiH koji upućujem su conditio sine qua non ulaska BiH u EU.
Zakonom ovlastiti osnovano Poduzeće, da temeljem Ustava štiti prava građana BiH svim pravnim sredstvima kod zastupanja interesa nezakonito razvlaštenih dioničara u poduzećima, bankama, pravu na stanove, odmarališta poslovnim prostorima, itd.. u bivšim Republikama, u kojima su državljani BiH radili.
Prijedlog: donijeti Zakon o poništenju pretvorbe i privatizacije kao ratnog zločina pljačke civilnog stanovništva, Zakon o reviziji vlasništva ratnih profitera. Osnovati zakonom firme d.o.o. u vlasništvu parlamenta BiH u: R.Hrvatskoj, R.Srbiji, R. Makedoniji, R.Sloveniji i Crnoj Gori koje će preuzeti vlasništvo fizičkih i pravnih osoba na teritorijima bivših Republika.
Članak 2. (1) (a) Prava na pokretnu i nepokretnu imovinu koja se nalazi u nekoj državi slijednici na koju su građani ili druge pravne osobe SFRJ imali pravo na dan 31. prosinca 1990. priznat će se, te će biti zaštićena i vraćena od te države u skladu s utvrđenim standardima i normama međunarodnog prava bez obzira na nacionalnost, državljanstvo, mjesto boravka ili prebivalište tih osoba. To uključuje osobe koje su, nakon 31. prosinca 1990. stekle državljanstvo ili mjesto boravka ili prebivalište u nekoj drugoj državi, a ne u državi slijednici. Osobe koje ne mogu ostvariti ova prava imaju pravo na naknadu u skladu s normama građanskog i međunarodnog prava. (b) Bilo kakav navodni prijenos prava na pokretnu i nepokretnu imovinu učinjen nakon 31. prosinca 1990. i zaključen pod prisilom ili protivno pododjeljku (a) ovoga članka, bit će ništav.
V. PRIJEDLOG AKTIVNOSTI U okviru ustavnih promjena, unijeti u Ustav odredbu o ne zastarijevanju poništenja pretvorbe i privatizacije kao ratnog zločin pljačke civilnog stanovništva počinjen u doba rata. U okviru tih Ustavnih promjena donijeti Zakon o konvalidaciji zakona i posljedica donesenih zakona za vrijeme objavljenog ratnog stanja do danas. Zakonski osigurati pravila povratka vlasništva protjeranim i izbjeglicama. Povrat stečenih prava i vlasništva fizičkih i pravnih osoba striktnom primjenom Anexa- G ugovora o sukcesiji. Aneks - G u kojem stoji: Članak 1. Privatna imovina i stečena prava građana i drugih pravnih osoba SFRJ države slijednice štitit će se u skladu s odredbama ovog Aneksa.