Odluka Evropskog parlamenta
0
BiH i Albanija na bijeloj šengenskoj listi
Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prepade me..
pa nema veceg smeca od ta dva naroda. siptari i lojavci. evo sad cu ja urgirati da dobijete vize za tadzakistan. muuuaaaaaahhhaaahhhaaaaaaaaa
@@pale ma jok bolan nisam ti ja sa Pala samo sam upotrebio taj nik jer mi nije mog\'o proc moj pravi nik,ko najduze komentare ostavlja ovdje znat ces ko sam! Drago mi sto ipak ima Bosanaca koji se slazu samnom i koji znaju puku istinu,spirica treba tuzit za obtstrukcije,blokade,skrivanje vaznih dokumenata(cak i Lajcakova pisma)stavljanja njegovih pijuna-spijuna-neprijatelja biH-e na kljucna mjesta(genocidna lidija u Briselu),a Tihica za izdaju i ucestvo unistenja drzave Bosne i Hercegovine,previse je ON saveznik genocidasa po genocidnoj tvorevini i genocidnoj srbiji!Ko sto napisah spiricikic je stavljao vazna dokumenta i biometrijske pasose u fijoci a tihic je drzo svojim rukama fijoku,jedan i drugi ista ruka!
Od svega ovog, samo mi nije jasno sta je to Kosovo i Metohija? Ja cuo za medjunarodno priznatu drzavu Kosovo, ali sta je Metohija?
kriza je u EU, treba njima Evropi para, a bosanci trose milione na vize. teska srca ce oni to ukinut.
Jesi ti to stvarno sa Pala i tako zboriš??? Ako je tako, onda ima nade za ovu zemlju, a u svakom slučaju se apsolutno slažem sa tobom.
a sta je to spirikiric drzo biometrijske pasose u svojoj fijoci dok mu je tihic drzo fijoku,trebali bi bit tuzeni i jedni i drugi,oni su kocili svaki na svoj nacin od pocetka ove godine da biometrijski pasosi budu uvedeni i njihovu distribuciju,spirica treba u svakom slucajo obavezno tuzit za obtrukcije funkcije drzave i to u nijednoj drugoj zemlji nebi moglo proc!
Ako bi sve na kraju kako treba, onda bi zaista bilo onako kako sam napisao. Jeste malo optimisticno, ali ne i nerealno. U svakom slucaju apsolutno je nemoguce da dobijemo bezvizni rezim od 1.12010. jer se trazi da se biom. pasosi izdaju nekoliko mjeseci. Znaci mart/april optimalno, sto je opet odlicno.
To si u pravu, al bitno je da ide jedna po jedna stepenica. Ako parlament na plenarnom zasjedanju usvoji ovaj prijedlog, onda on dobija sasvim drugu tezinu, iako njegove odluke nisu obavezujuce, al tesko da se Vijece moze u potpunosti oglusiti.
Jer kad vidis koliko daju milijardi toj genocidnoj fasistickoj srbiji DOKAZ je da je cio zapad i rusija ko i sateliti u regiji imaju zajednicki kompremis konspiracije za istrijebljenje Muslimana u cijeloj regiji-samo se sjetit ombarga na oruzje koja nam je ta MZ- odmah impozirala na pocetku rata,znaci danas oni nagradjuju genocidnu fasisticku srbiju za genocid nad Bosnjacima Muslimanima ni manje ni vise. A nama su stavili konopac oko vrata i polako nas dave tj drzavu i narod,vise nema metka al ima politike i ekonomije,stavili su na vlast svoje pijune koje rade u njihovu korist i svoj dzep zato nema nikakvih pozitivnih jakih energija i patriota Bosnjaka koji su mogli podic nasu zemlju na nivo jedna prave drzave demokratske i moderne. Genocidna tvorevina koci oduvijek svak moguci prosperitet drzave i zeljela bi raspodijelit drzavnu imovinu,popis stanovnistva i poslije trazit raspad drzave.OHR i sve druge institucje ce ostat u nasoj drzavi sve dok genocidna tvorevina postoji.BiH4EVER!
Ja ipak mislim da je ovo mazanje ociju za korist genocidne srbije,dobijanje vremena,Tanja je divna i hvala joj al treba napomenut da genocidna srbija nij ispunila sve uvjete a onaj najvazniji to je da jos dva najglavnija ratna zlocinca i genocidasa nisu isporuceni haskoj maskaradi suda.Korupcija i mafija je najveca u regionu bas u toj genocidnoj fasistickoj srbiji,a da o nacistima i ne pisem,nedavno su ubili francuskog navijaca Tuluza. Samo nas vucu za nos EU-a ne trebamo na nista pristat dok nam ne ukinu vize u isto vrijeme ko genocidnoj fasistickoj srbiji,samo po tu cijenu jer isoada da smo mi jedne ovce koje zapad istrebljuje i kolje kak im se cefne,po meraku! BiH4EVER!
BiH ima jos do potpunog ukidanja viznog rezima da saceka odluke: -15.oktobar 2009. glasanje u Komitetu LIBE Evropskog parlamenta; -novembar – Plenarna sjednica Evropskog parlamenta – glasanje; -1. decembar 2009. godine- sjednica Vijeca EU za unutrasnje poslove i pravosudje; -1. januar 2010. godine – primjena izmijenjene Regulative Vijeca EU za pojedine drzave Zapadnog Balkana
E ako je to istina sto govoris imas od mene pivu slijedeci put kad se vidimo :)))))) Mada moram priznati da to zvuci predobro da bi bilo istinito...Zivi bili pa vidjeli...
niđe veze........ kad ispunimo uvjete... a na bijeloj listi whahahahah
Iako dijelim s tobom razocarenje i ogorcenost u ovu nesposbnu vlast, ali moram reci da isupnjenje svih uslova i nije tako daleko. Za cudo Bozje tokom ljeta su uspjeli napraviti \"nenormalno dobre\" pomake u ispunjenju uslova. Sad ostaje jos uvodjenje biometrijskih pasosa, sto je gotova stvar, jedino sto EU zahtjeva veci broj izdatih da bi se uvjerili da sistem funkcionise, ukidanje ombudsmana RS-a, izmjene krivicnog zakona i upostava nezavisnog policijskog odbora. TO JE SVE!!! Naravno Evropska komisija ce pratiti provedbu ovih zakona i uspostavu agencija koje se osnivaju na osnovu njih, al u principu u kolikom smo zaostatku bili u maju, sad smo dobri. Do nove godine se svi uslovi sigurno mogu ispuniti. Ako tako bude i usvoji se ova rezolucija EU parlamenta, objektivno ukidanje viza se moze icekivati u martu ili aprilu dok EU eksperti provjere sve ovo, sto je opet odlicno u odnosu na 1.1.2011.