Finalna trka počinje u 17 sati
28

Biciklisti završili trening, ko će najbrže do Vijećnice

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Sarajevu je završen trening uoči međunarodne biciklističke trke "Das ist Valter", koju u glavnom gradu BiH već petu godinu uspješno organizira NVO Horizont.

Kako je za Klix.ba potvrdio jedan od organizatora trke Armin Karadža, na treningu se pojavilo 80-ak takmičara. "Sve je prošlo dobro, s tim da smo imali dvije povrede, ali ne radi se ni o čemu ozbiljnom. Takmičari su probavali stazu i tražili najbolje rute za trku. Nakon što je završen trening, u 15 sati će biti održane kvalifikacije za finalnu trku koja počinje u 17 sati", rekao je Karadža.

Trka se vozi niz autohtone mahale u starom dijelu Sarajeva, u naselju Vratnik. Najbrži vozači iz regije se bore za prestižnu nagradu Valter. Nagradni fond iznosi 2.000 eura, a organizator je osigurao i vrijedne robne nagrade za pobjednike u svim kategorijama. Ove godine u goste je došao i jedan od najboljih biciklista svijeta, češki superstar i legenda "downhilla i 4crossa" Michal Marosi.

Finalna utrka počinje sa Zmajevca u 17 sati, a ciljna traka je kod Vijećnice. Organizatori su pozvali sve koji mogu da dođu i pogledaju ovu atraktivnu utrku uživo.