{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti sa Lokalnim izborima

Klix.ba
26.7.2016. u 16:47
102
68
BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti sa Lokalnim izborima
102
BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti sa Lokalnim izborima
Foto: Arhiv/Klix.ba
Upravni odbor BHRT je izrazio žaljenje zbog odbijanja Zakona kojim nije riješeno pitanje finansiranja javnih emitera. Nerješavanje ovog problema dovodi sva tri javna emitera u bezizlaznu situaciju. Pitanje je dana kada BHRT više neće biti u mogućnosti da emituje program, što će lančano proizvesti posljedice i na rad RTV Federacije BiH.
Upravni odbor obavještava javnost da se prestanak rada može poklopiti sa održavanjem lokalnih izbora u zemlji. Upravni odbor ne želi da izbore koristi kao pritisak, ali želi da unaprijed odbaci eventualnu odgovornost ukoliko zemlja ostane bez javnog servisa tokom najvažnijeg političkog događaja u ovoj godini.

Upravni odbor je zadužio generalnog direktora BHRT-a da sa direktorima entitetskih emitera postigne dogovor sa telekom operaterima o produženju sadašnjeg sistema naplate takse, kao jedinog izvora finansiranja u postojećim okolnostima. Istovremeno, će se obaviti razgovori sa poslovodstvima sve tri elektroprivrede o mogućnostima uvođenja naplate preko računa za električnu energiju.

"BHRT je iscrpio sve mjere u okviru unutrašnjih mogućnosti poslovanja, od mjera smanjenje svih vrsta troškova na minimum, slanja uposlenih na prinudni godišnji odmor , do smanjenja i reduciranja programa", kaže se u saopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

Sa dramatičnom situacijom u BHRT-u i ostala dva javna servisa javnost će svakodnevno biti obaviještavana, a biće upoznati i predstavnici međunarodnih institucija u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: