BiH
319

BH Telecom dodijelio 50 CAT mobitela vatrogascima i GSS-u

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Povodom obilježavanja 5. septembra, Dana kompanije, BH Telecom je danas za učenike OŠ "Isak Samokovlija" organizovao događaj pod nazivom "Pomoć je svima potrebna".

Ovom prilikom su predstavnici Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo i Gorske službe spašavanja za učenike održali radionice na temu značaja timskog rada u toku spašavanja te simulaciju spašavanja. Učenici su veliko interesovanje pokazali za vatrogasno vozilo koje je korišteno specijalno za ovu priliku te za iskustva spasilaca i vatrogasaca tokom kriznih situacija.

"Drago mi je što smo imali priliku družiti se sa učenicima i prikazati im neke aspekte našeg posla. Djeci je najinteresantnije vatrogasno vozilo koje su prvi put mogli vidjeti ovako iz blizine. Želim da se zahvalim kompaniji BH Telecom što je organizacijom današnjeg događaja djeci približila našu profesiju te tako ukazala na važnost i značaj zaštite od požara, a posebno se zahvaljujem na uručenim CAT mobitelima koji će značajno unaprijediti naš rad", rekao je Omer Šetić, član Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Edin Merzić, načelnik GSS stanice Sarajevo, je izrazio posebno zadovoljstvo što je rad GSS stanice i njenih članova prepoznat kao opće dobro, te što je BH Telecom GSS stanicu Sarajevo prepoznao kao službu od javnog značaja i interesa.

"GSS stanica Sarajevo prvenstveno radi na prevenciji od povreda, edukacijom mladih, izletnika i planinara, te tako želi spriječiti dolazak GSS-a kada to zaista nekom treba. Kroz razne vježbe i demonstracije tehnika spašavanja Gorske službe spašavanja želimo privući mlade da se uključe u rad GSS-a i budu ponosni građani društva koji pomažu svojim sugrađanima i unesrećenim ukoliko se za to ukaže prilika, a sve kroz volonterski rad i altruizam. Zahvaljujem BH Telecomu na organizaciji današnjeg događaja i dodijeljenim CAT mobitelima", dodao je Merzić.

BH Telecom je dodijelio 50 komada CAT mobilnih uređaja pripadnicima Gorske službe spašavanja i Vatrogasne brigade. Za razliku od standardnih telefona, CAT mobiteli imaju punu i nesmetanu funkcionalnost pri ekstremno visokim temperaturama te izdržljivu bateriju kojoj ne smeta hladnoća. Mogu se koristiti u rukavicama, voodotporni su i otporni na pad sa visine što ih čini idealnim izborom za sve one koji rade u zahtjevnoj okolini.