BiH
377

BH Telecom bolnici u Zenici donirao 100.000 KM

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Mirsad Zaimović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kompanija BH Telecom danas je Kantonalnoj bolnici Zenica donirala novčani iznos od 100.000 KM u sklopu projekta dodjele donacija za 32 zdravstvene ustanove koje su ispunile uslove iz Javnog poziva.

Današnju donaciju u iznosu od 100.000 KM direktoru Kantonalne bolnice Zenica uručio je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović. Ovogodišnje donacije BH Telecoma, u ukupnom iznosu od milion KM, usmjerene su zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na području Bosne i Hercegovine za finansiranje programa i aktivnosti nabavke medicinskih uređaja i opreme, odnosno nabavke namirnica i kuhinjske opreme za javne kuhinje.

"Od dobiti iz 2015. godine BH Telecom je izdvojio milion KM od kojih je prvo 50.000 KM izdvojeno za Zemaljski muzej, a finansiramo i 18 javnih kuhinja. Ostatak novca smo rasporedili u zdravstvene ustanove i zadovoljstvo nam je da je jedna od njih i Kantonalna bolnica Zenica. BH Telecom je imao odlične rezultate poslovanja kako generalno tako i u direkciji Zenica, a ovom prilikom želim istači da smo jedna od društveno najodgovornijih kompanija u posljednjih deset godina", izjavio je Zaimović te je naveo i druge primjere u kojima je BH Telecom pokazao svoju društvenu odgovornost.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac je u svome obraćanju prisutnima kazao kako je donacija BH Telecoma došla u pravi trenutak za eksplantacioni odjel koji će ovim novčanim iznosom kupiti potrebnu aparaturu za lakši rad.

"Kantonalna bolnica Zenica sa eksplantacionim programom postala je lider u Federaciji i državi, a ova sredstva će olakšati rad kolega koji se bave izuzetno teškim poslom. Sva sredstva koja su nam donirana bit će usmjerena na ispunjavanje njihovih potreba u programu eksplantacija", izjavio je Skomorac.

Dodao je kako eksplantacioni tim za jednu eksplantaciju radi i po 48 sati u kontinuitetu te da će nabavka dodatne opreme olakšati njihov proces. Naime, prema riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove Kasima Spahića, doniranim sredstvima će biti izvršena kupovina dijagnostike koja je potrebna za održavanje donora u životu od trenutka moždane smrti do eksplantacije organa.

"Ova oprema je bila i jedan od uslova da bi mogli biti registrovani kao eskplantacioni centar i s ovim konkurišemo na Federalnom nivou da postanemo priznati eksplantacioni centar", poručio je Spahić.

Zaimović je nakon uručivanja donacije istakao kako je poslovanje u BH Telecomu u usponu te da će nastaviti dobre priče.