Morala izaći iz vode
3.9k

Bh. rediteljica razočarana jer se na panonskim jezerima nije mogla kupati u burkiniju

A. K.
Nejra Latić – Hulusić  u vodi nije mogla biti u burkiniju (Foto: Klix.ba)
Nejra Latić – Hulusić u vodi nije mogla biti u burkiniju (Foto: Klix.ba)
Bh. rediteljica Nejra Latić-Hulusić jučer je doživjela neugodnu situaciju, kada joj je na kompleksu panonskih jezera u Tuzli zabranjeno kupanje u burkiniju. Prema stavu uprave ovog javnog preduzeća, to je na snazi, kako kažu, iz higijenskih razloga.

Svoje iskustvo, vidno razočarana Latić-Hulusić široj bh. javnosti prepričala je putem društvene mreže Facebook, između ostalog, navodeći da joj je tokom protekle nedjelje službena osoba kompleksa panonskih jezera u Tuzli naredila izlazak iz vode jer se kupala u burkiniju.

Kako je dodala, u vodi je bila s pripadajućim pokrivalom za kosu, koje je, dalje navodi, bez problema koristila u najeltnijim hotelskim bazenima u svijetu.

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji također dobila informaciju da je od ove godine dozvoljeno kupanje u burkiniju.

Međutim, to su negirali iz uprave Javnog komunalnog preduzeća Pannonica, koji su se oglasili shodno brojnim reakcijama na javno obraćanje Nejre Latić-Hulusić.

Iz Pannonice kažu da na njihovim jezerima nije dozvoljeno kupanje u odjeći ili kupaćoj opremi koja nije u skladu s propisanom, što je navedeno u izvodu iz pravilnika o kućnom redu o propisanoj opremi za kupanje gostiju, koji je vidno istaknut na sve tri ulazne kapije.

"Taj pravilnik o kućnom redu u ovom obliku egzistira od 2009. godine, pravilo o kupaćoj opremi se primjenjuje od 2003. godine i dobro je poznato svim zaposlenicima Pannonice, a posebno zaposlenicima spasilačko-redarske službe i zaposlenicima na prodaji ulaznica, koji daju informacije gostima o kućnom redu, a posebno o kupaćoj opremi koja se može koristiti prilikom boravka na Panonici", naveli su iz uprave kompleksa.

Dalje ističu da je uvođenje mjera propisane odjeće za kupanje isključivo iz higijenskih razloga i zbog činjenice da panonska jezera nisu protočne prirodne vode, kao i činjenice da je na kompleksu velika koncentracija kupača.

"Postupak redara, koji je zviždanjem pištaljkom upozorio gospođu N. H. da krši pravila kućnog reda, jer je ušla u vodu drugog jezera u kupaćoj opremi koja u potpunosti pokriva tijelo i glavu, standardni je postupak upozorenja na kršenje pravila kućnog reda koji se primjenjuje i u drugim slučajevima", naveli su iz kompleksa, dodavši da se upozorenje kupačima izdaje i u slučajevima korištenja lopti, vodenih pomagala, skakanju u vodu, uznemiravanja drugih gostiju...