Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ TMAGENT 17.03.2009. u 11:58 Nije dobro recheno nego se.ru kao i uvijek ... ovakva konstrukcija zemlje je rezultat fashizama koji su divljali po BiH ... a sad upakovano u pravni okvir u kojem se nalaze suprotstavljeni antagonizmi ... stho ne moze funkcionisati bez upliva nekog sa strane ... jedino stho bi se moglo uraditi je ili promjeniti taj okvir ili promjeniti antagonizam ...a ni jedno ni drugo nije moguche unutar takvog sistema .. vec je potrebno promjeniti sistem .. a jedino MZ to moze .. samo se kao i uvijek prave ludi ...kao i uvijek ... u ovakvom uredjenju mogu chi su samo truli kompromisli .. a onda se uvazena gospoda iz EU zgrazaju stho je rezultat truo ... e yebem ih ya. MZ....... to je Mjesna Zajednica.... uh sto tek oni rjesavaju probleme!!!!! naravno da jeste tako ... rat je stao nechim stho se zove MEDJUNARODNI SPORAZUM O MIRU . . od milja prozvan dejtonskim. Pametnom dosta. Ali najlakshe se pravit lud ;)
tm_agent kratko i jasno
Manje više O.K. ali Hrvati jesu zainteresirani za EU. To ukida granicu prema HR i uvodi istu valutu a to je Hrvatima važnije od svega drugog pa i HB.
Podvale kao i obično, apsolutno nisam zainteresiran ni za kakvu centralizovanu državu, nego samo normalnu , održivu, u kojoj će postojati prerogativi države kao svake na svijetu. Nasjedaju na podvale secesionista i šovinista, da im želimo uskratiti osnovna ljudska prava. Zapravo je suprotno, samo u ovako uređenoj državi jedni su uvijek ravnopravniji od drugih. Smrt fašizmu-sloboda narodima.
Ne budite smijesni, pojma nemate koja je EU ekonomska sila. Amerikanci su se isprepadali kada su Evropljani napravili Galileo satelitski navigacioni sistem za troskove od samo 1 € /stanovniku EU. Tako kada neko napise da se EU nervira zbog nekih avlijskih politicara iz BiH i da je bespomocna ... jednostavno ne pije vodu.
Prvo mislim da je za svaki odnos potrebna dobra komunikacija.Danas ona ne postoji,ma koliko bili preplaceni cinovnici EU u BiH i u Brisselu,posao koji rade nema previse veze sa situacijom na terenu.Kao prvo kako EU moze ocekivati bilo kakvu saradnju ako t aista EU tretira građane BiH kao građane drugog reda.Hrvatska primjera radi nikad nije imala vize za ulazak u zemlje shengena,cak ni prije 10 ili 15 godina kada je Hrvatska bila daleko od onog sto je danas BiH.Ocekujete saradnju i ocekujete da ljudi u BiH promjene misljenje a drzite ih u kavezu i tretirate kao zivotinje.Dozvolite nam da upoznamo EU i da biramo one ljude koji nas vode tamo...ovako svi smo na gubitku,BiH pogotovo ali ne treba zaboraviti da niko ne voli siromasnog susjeda,prije ili kasnije ce pruziti ruku i preko vaseg zida ma koliko visok bio.
@ TMAGENT 17.03.2009. u 11:58 Nije dobro recheno nego se.ru kao i uvijek ... ovakva konstrukcija zemlje je rezultat fashizama koji su divljali po BiH ... a sad upakovano u pravni okvir u kojem se nalaze suprotstavljeni antagonizmi ... stho ne moze funkcionisati bez upliva nekog sa strane ... jedino stho bi se moglo uraditi je ili promjeniti taj okvir ili promjeniti antagonizam ...a ni jedno ni drugo nije moguche unutar takvog sistema .. vec je potrebno promjeniti sistem .. a jedino MZ to moze .. samo se kao i uvijek prave ludi ... i kazu dogovorite se ... a cijenu nemoguchnosti dogovora .. platiche gradjani ... kao i uvijek ... u ovakvom uredjenju mogu chi su samo truli kompromisli .. a onda se uvazena gospoda iz EU zgrazaju stho je rezultat truo ... e yebem ih ya. MZ....... to je Mjesna Zajednica.... uh sto tek oni rjesavaju probleme!!!!!
smijem li malo popraviti: Sto bi se to EU jos uvijek pretjerano interesovala za BiH kada se mi ama bas ni malo ne interesujemo za BiH.
Otkud to da Bosnjaci nece u EU. Jednog mi nadji u BiH pa cu ti vjerovat. Nego opet politika svi su jednako krivi.
Interes uvijek mora biti obostrani ili jedan partner gubi volju za odnosom. Sto bi se to EU jos uvijek pretjerano interesovala za BiH kada se mi ama bas ni malo ne interesujemo za EU.
Nije dobro recheno nego se.ru kao i uvijek ... ovakva konstrukcija zemlje je rezultat fashizama koji su divljali po BiH ... a sad upakovano u pravni okvir u kojem se nalaze suprotstavljeni antagonizmi ... stho ne moze funkcionisati bez upliva nekog sa strane ... jedino stho bi se moglo uraditi je ili promjeniti taj okvir ili promjeniti antagonizam ...a ni jedno ni drugo nije moguche unutar takvog sistema .. vec je potrebno promjeniti sistem .. a jedino MZ to moze .. samo se kao i uvijek prave ludi ... i kazu dogovorite se ... a cijenu nemoguchnosti dogovora .. platiche gradjani ... kao i uvijek ... u ovakvom uredjenju mogu chi su samo truli kompromisli .. a onda se uvazena gospoda iz EU zgrazaju stho je rezultat truo ... e yebem ih ya.
aha....isto ko sto ti ides u drugi kraj grada i ljudima bastu sredjujes, peres auto, ides u prodavnicu za njih...a onicekaju i govore \"kada face-u bude u interesu, doci ce on i sve to obaviti za nas i to za dva sata\"
Ko mi kaze da stranci ne mogu po svom uraditi sta hoce tog cu prozvati poglupim!! Cuj nasi politicari izludjuju EU. Kada bude u interesu EU da poboljsa stanje uradit ce to za dva dana.
Dobro rečeno, napisano! Jedan objektivan stav nekoga ko sve to promatra sa strane.