BiH
117

Bh. navijačka ekspedicija u Riju: Godinama smo štedjeli za ovo

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači Bosne i Hercegovine puni optimizma danas su obilazili turističke destinacije u Rio de Janeiru, gradu koji će u nedjelju u ponoć po našem vremenu biti domaćin utakmice naše selekcije i Argentine, javlja reporter Klix.ba.

Organizovani obilazak brda Corcovadu, gdje se nalazi 39,6 metara visok Kip Krista Iskupitelja protekao je posebno veselo, uz navijače BiH, ali i Hrvatske i Argentine. Navijači su uživali u pogledu koji se pruža sa ovog novog svjetskog čuda na Rio, pozirali fotografima, a mogla se čuti i pjesma.

Grupa turista koji su došli iz brojnih gradova Bosne i Hercegovine imala je priliku i da prošeta slavnom plažom Copacabanom, kao i da posjeti brdo poznato kao Šećerna glava, do kojeg se stiže žičarom.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, među navijačima iz BiH ima imućnih, ali i onih koji su svu svoju ušteđevinu dali za ovo putovanje.

"Jedva smo čekali da se BiH plasira na Svjetsko prvenstvo. Godinama smo skupljali pare za ovo i nije nam žao i ako sutra ne budemo imali šta jesti", kazao je jedan od navijača.

Na pitanje o sigurnosti u Brazilu poručuju da nisu doživjeli nikakve neugodnosti, ali da je potrebno biti oprezan, kretati se u grupama i ne napuštati dijelove grada uz obalu, gdje su naselja bogatih i značajno manje kriminala.

Klix.ba saznaje da se ulaznice za sutrašnju utakmicu na stadionu Maracana više nemaju gdje kupiti.

Okupljanje navijača pred utakmicu prvobitno je planirano ispred jednog kafića na Copacabani, ali je plan promijenjen i okupljanje zakazano za 17 sati po tamošnjem vremenu ispred stadiona.

Navijači planiraju na Maracanu stići metroom, jer je to najsigurniji vid transporta, a stanica je tik uz stadion. Najveći broj njih nakon ove utakmice se vraća kući.