Bh. mirovnjaci iz Južnog Sudana poslali pomoć ugroženima u BiH

F
FENA
29.5.2014. u 14:40
0
4
Bh. mirovnjaci iz Južnog Sudana poslali pomoć ugroženima u BiH
0
Bh. mirovnjaci iz Južnog Sudana poslali pomoć ugroženima u BiH
Pripadnici bh. kontingenta u mirovnoj misiji UN-a u Južnom Sudanu, posredstvom Sindikata SIPA-e, donirali su sredstva za kupovinu osnovnih namirnica namijenjenih stanovništvu ugroženom poplavama u BiH.
Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e isporučili su danas dva kombija osnovnih namirnica građanima Doboja i Maglaja, kao skromni doprinos pripadnika bh. kontingenta UN u Južnom Sudanu.

Donacija je isporučena predstavništvima Crvenog krsta u ove dvije općine, koji će namirnice distribuirati najugroženijim građanima.

U mirovnoj misiji u Južnom Sudanu trenutno se nalazi 29 policijskih službenika iz BiH, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, SIPA-e, Granične policije BiH, MUP-a Republike Srpske, MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako je situacija u Južnom Sudanu trenutno veoma teška usljed nastale krize i etničkog konflikta u ovoj zemlji, pripadnici bh. kontingenta, koji u teškim uslovima svakodnevno naporno rade s lokalnom policijom, našli su način da pomognu i građanima BiH. Učešće u mirovnim misijama međunarodna je obaveza Bosne i Hercegovine i predstavlja doprinos međunarodnom miru, a pripadnici bh. kontingenta u misiji UNMISS, među kojima je i 11 pripadnika SIPA-e, i drugim misijama, svojim angažiranjem doprinose porastu ugleda naše zemlje u svijetu, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: