{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. građani u Štutgartu obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika

F
22.2.2014. u 11:34
0
5
Bh. građani u Štutgartu obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika
0
Bh. građani u Štutgartu obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika
Tribinom o temi "Očuvanje maternjeg jezika kroz bosanske dopunske škole i druge aktivnosti" i promocijom Pravopisnog priručnika b/h/s jezika sa osnovama gramatike, koja je u petak održana u prostorijama IZ Štutgart, glavnom gradu Baden-Wirtemberga (SR Njemačka), građani BiH u ovom gradu obilježili su 21. februar - Međunarodni dan maternjeg jezika.
O značaju maternjeg i maternjih jezika naroda koji žive u Bosni i Hercegovini i jezičkoj toleranciji, u Štutgartu govorili su konzul BiH u Štutgartu Dag Đumrukčić, prof. Hadžem Hajdarević, prof. Aida Kršo, Muhidin Čolić, dr. Ferid Kuglić i Haris Halilović, predsjednik Saveza bosanskih dopunskih škola.

Posebnu pažnju u Štutgartu privukla je promocija Pravopisnog priručnika o kome su govorili gosti iz Sarajeva prof. Hadžem Hajdarević, prof. Aida Kršo i Muhidin Čolić.

Organizator obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika u Štutgartu bio je Savez bosanskih dopunskih škola u SR Njemačkoj.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, danas će o važnosti njegovanja maternjih jezika naroda koji žive u BiH, posebno među građanima BiH koji žive u dijaspori polaznicima bosanskih dopunskih škola u Štutgartu govoriti profesor i književnik Hadžem Hajdarević i prof. Aida Kršo.

Tribina i promocija udžbenika večeras će biti održana i u Schwanisch Gmundu, a u nedjelju u Frankfurtu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: