|

U Stuttgartu obilježen Dan državnosti BiH

U Stuttgartu obilježen Dan državnosti BiH
0
Klix.ba
25.11.2013. u 12:43
18
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7 Haris Halilović sa aktivistima Mladih bisera
6/7 Dag Đumrukčić
7/7
U organizaciji KUD Mladi biseri u Stuttgartu je održana tradicionalna manifestacija povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, kojoj je prisustvovalo više od 500 osoba.
Program obilježavanja 70. godišnjice obnove državnosti BiH počeo je intoniranjem himne, a nastavljen nastupima domaćina, KUD Mladi biseri i polaznika bosanskih dopunskih škola iz Stuttgarta te članova KUD Čardak-Heubach iz Schwäbisch Gmünda.

Dan državnosti BiH prisutnima su čestitali konzul BiH u Stuttgartu Dag Đumrukčić, potpredsjednik Svjetskog saveza dijaspore BiH Haris Halilović i predsjednik KUD Mladi biseri Sead Selmanović.

"Dan državnosti BiH jedan je od najsvjetlijih datuma u historiji naroda naše domovine. Nažalost, on se danas ne obilježava na cijeloj njenoj teritoriji. Pojedini bh. zvaničnici ovih dana dokazuju kako nema BiH, kako BiH nema svoj dan državnosti, a putuju svijetom sa njenim pasošem, od nje žive kao kraljevi, a voljeli bi da je nema", izjavio je Halilović u svom obraćanju prisutnima.

Halilović je postavio i pitanja u čije ime ti političari govore te dodao kako je u Stuttgartu otvorena 23. bosanska dopunska škola u kojoj djeca uče na svom maternjem jeziku i o svom identitetu, te njeguju svoju kulturu i običaje.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...