{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. dijaspora: NSRS nastoji obmanuti cijeli svijet

F
30.6.2013. u 21:15
0
48
Bh. dijaspora: NSRS nastoji obmanuti cijeli svijet
0
Bh. dijaspora: NSRS nastoji obmanuti cijeli svijet
Foto: SRNA
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Institut za istraživanje genocida Kanada ocijenili su da Narodna skupština Republike Srpske usvojenom deklaracijom o karakteru rata u BiH nastoji obmanuti čitav svijet, te njime po ko zna koji put revidirati historiju i izokrenuti historijske činjenice o agresiji na Republiku BiH i genocidu nad njenim građanima.
"Politika agresije i genocida iz devedestih godina se očigledno nastavlja drugim sredstvima ali sa istim ciljem. Deklaracija je samo potvrda te politike", navodi se u saopćenju te dvije organizacije.

Ocjenjuje se poražavajućim da se nijedna politička stranka u bh. manjem entitetu nije distancirala od projekta Srpske akademije nauka i umjetnosti, odnosno kreiranja velike Srbije.

"Ima nešto sa čime se slažemo u deklaraciji, a to je da je međunarodna zajednica kriva za posljedice agresije na RBiH, kriva je zato što je u Daytonu prihvatila zločince za pregovarače, koji su kreatori i izvršioci genocida, i što je nagradila rezultate agresije i gernocida", ističe se u saopćenju.

Kongres i Institut pozivaju bošnjačke predstavnike da ne učestvuju u radu Narodne skupštine RS dok deklaracija ne bude povučena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: