Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
iskren da budem, ne bi se ljutio da me neko poćera u Australiju
Postovani zemljaci diljem cijelog svijeta. Zalosna je cinjenica da, ne mogu reci svi, al nazalost mnogo ljudi na ovim portalima smatra da ste vi koji zivite u dijaspori, na neki nacin izdajnici. Niko se ne osvrce da ste BiH morali napustiti kako bi izvukli zivu glavu.Niko se ne osvrce na cinjenicu da su mnogi napustili rodna ognjista kao dijeca i nisu imali mogucnost da biraju da
dal da idu ili ne. Politicari BIH se nikada nisu ni trudili za bolje sutra gradjana u BIH, a kamoli vama da daju mogucnost povratka. Tudjina je bolna, i nikada ne moze biti kao na svom ognjistu u svom rodnom mjestu. Ako ne mozete da se vratite u rodno mjesto, onda se ne vracajte jer ce te i dalje ostati stranci al u svojoj drzavi. Nazalost.
Nabijem vas europu i amere vi dte nam ovo nametnuli zašto niste napravili normalno funkcionalnu drzavu poslije rata i li dozvolili da jači napravi drzavu kakvu zeli nego ovaj cirkus koji sad imamo.
Pobjegulje nemaju pravo glasa. Možda nije najsjajnija, ali je sjajnija od turskog, austrijskog, srpskog i komunističkog ropstva. Živjela naša majka Bosna!
Sta vele? Napravite nam sigurnu drzavu da imamo gdje uloziti pare kad se vratimo. Evo bas cu se zbog vas potruditi.
Ko fol oni se brinu u Australiji.
Moze li kakva pomoc za iseljene u Australiju pa cu i ja s vama biti zabrinut za stanje u BiH
DABOGDA JE SUTRA SVI DOZIVILI
Koje licemjerstvo, ne žele nam dakle bolji život.
BH Javnost: (kad dijaspora suti) "A toliko nas je vani, kad bi svi pomogli, ovde bi bio raj" (kad dijaspora pomogne) "Lako je vama prdit iz Australije, haj se vratite ovde" (kad se dijaspora vrati) "Dje si ti bio kad je pucalo, odjebi odavde"
Pa iskreno reci bili se ti vratio da si izbjegao iz nekog grada u BIH koji se nalazi u RS, u kojem je pocinjen genocid ili etnicko ciscenje? Mene licno bi bilo strah zivjeti u takvom gradu. A u bilo koji drugi grad da se vrate ostaju opet stranci i takozvane dosle. Pa ako ce biti stranac onda je bolje u nekoj od tih razvijenih drzava nego u svojoj.
@nikadgore slazem se. Zato sam i otisao. Ali mi je uvijek interesantno slusati isfrustrirane zemljake u BiH kako pljuju po dijaspori ko da su ih oni popljackali, protjerali i unazadili, a ne oni za koje glasaju vec 25 godina.
Zlo ce se opet dogoditi, jer je bosnjackom narodu ucinjeno previse nepravde. Svi mi to znamo. Prisjetimo se prvog svjetskog rata i Njemacke. Vidjeli ste kakav se je belaj dogodijo u drugom. To nije vise hoce li biti ili ne. To je univerzalno. Cista nauka kao fizika. Svi ti kreatori mira su vec odgovorni za to sto ce se desiti ponovo u srcu europe. To i djete zna, pa nek nasa djeca dogovore pravilan mir da nam se ovo vise ne desava.
srbsko hrvatska separatisticka politika djeluje više nego ikada. To je taj okvir svih dešavanja u BiH. Duhovi rata se nisu nikada smirili. Jer nisu nikad ni kaznjeni. Eskalacija slijedi. Moje misljenje, sve strane dobro naoruzat. Pa ko ostane, sve ostalo je za zene.
1.more nije vase 2.suzivot nakon rata je maltene nemoguc 3.lako je mlatit o nemoj jedinstvu iz Australije 4.i Bosnjacki politicari su na ovim izborima se izjasnili koje im je podrucje interese(SA) 5.time je de facto torovanje zavrseno, ostaje jos pitanje Mostara koje ce nekom logikom ic na stranu Hrvata 6.potez BL, SA i MO je pred vratima zeljeli to priznat neki ili ne
I bice opet raza, htjeli ili ne to priznati. Stare guzice to ne interesuje jer su se one mazivile. Ali bice belaja za vasu djecu
1.za tih 10km uputit zahvalnicu Dubrovniku, ovo ne znam sta je, nikad nije bilo tamo 2.ne bi te trebao, ipak je ovo Yuga u malom, 4.nista nije izgubila, ima najvise glasova i vijecnickih mjesta(osim na teritoriji Babe), 5.tesko, po nacionalnom kljucu hrvati imaju pravo na 30%, nacelnicko mjesto mozda izgube, ali im ostaje vijece(koje ustvari donosi odluke), 6.sanjali su i Srbi pa im uzmu Kosovo bez ispaljenog metka, a ima ih 2x vise nego stanovnika BiH
Ne bi ja nista imao protiv dadodjem u Australiju..:D
nije njima tesko zbog bosne i hercegovine, nego zbog imovine koju jos nisu prodali. pasce cijena nekretnina :-)
nije njima tesko zbog bosne i hercegovine, nego zbog imovine koju jos nisu prodali. pasce cijena nekretnina :-)