{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez saglasnosti o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka

S
24.3.2011. u 17:55
0
0
Bez saglasnosti o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka
0
Bez saglasnosti o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka
Delegati Vijeća naroda Republike Srpske /RS/ nisu danas postigli saglasnost na odluke o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda na Zakon o katastru RS i na Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS.
Iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća naroda RS saopšteno je da će navedene odluke biti upućene na Zajedničku komisiju Vijeća naroda RS i Narodne skupštine RS.

Delegati Vijeća naroda RS održali su danas drugu redovnu sjednicu za koju je dnevnim redom bilo predloženo razmatranje Odluke o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda na Zakon o katastru RS i Zakon o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS sa obrazloženjima Kluba delegata bošnjačkog naroda za obje tačke dnevnog reda.

Narodna skupština RS usvojila je 22. februara po hitnom postupku Zakon o katastru RS, kojim se uređuju upravni i stručni poslovi koji se odnose na premjer RS. Zakonom se uređuju katastar nepokretnosti, katastar vodovoda, osnovni geodetski radovi, adresni registar i topografsko-kartografska djelatnost.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su 1. juna 2010. godine Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS. Zakon je usaglašen sa međunarodnim standardima. Zakonom se garantuje da se lica ne moraju izjašnjavati o jezičkoj, nacionalanoj i vjerskoj opredijeljenosti, o čemu će biti uputstvo na popisnom listu, budući da etnokulturna obilježja nisu obavezna, ali se prikupljaju u 29 od 46 evropskih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: