{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez problema u snabdijevanju električnom energijom

F
5.2.2012. u 11:40
0
0
Bez problema u snabdijevanju električnom energijom
0
Bez problema u snabdijevanju električnom energijom
Travnik
Snabdijevanje električnom energijom Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog, Srednjobosanskog i Sarajevskog kantona odvija se bez problema.
"Poduzete su sve mjere da ne dođe do poremećaja u sistemu i izvršavaju se sve obaveze prema kupcima", izjavila je u nedjelju za Fenu glasnogovornica JP Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.

U subotu je prekinuto snabdijevanje električnom energijom na trafo-području na platou Podveležja i Gornjih Vranjevića, a do prekida je došlo zbog kvara na dalekovodu.

"Ekipe Elektrodistribucije su ponovo krenule i pokušat će doći do mjesta kvara kako bi ga otklonile, ali uslovi su zaista nepovoljni, jer su na platou visoki nanosi snijega i jak vjetar, koji su ih jučer spriječili da dođu do mjesta kvara. Oni su ponovo od jutros na terenu i pokušavaju doći do mjesta", rekla je Kurspahić.

Situacija u hidroelektrani Grabovica i Salakovac u subotu je bila alarmantna.

"Osoblju Elektrodistribucije dostavljeni su hrana i lijekovi. Izvršena je i smjena osoblja u Hidroelektrani Grabovica, međutim, i dalje ostaje alarmantna situacija u vezi s elektranom Salakovac. Tu nije izvršena smjena osoblja za sada, ali je olakšavajuća okolnost što su im dostavljeni hrana i lijekovi", rekla je glasnogovornica Elektroprivrede BiH.

Dodala je da termoelektrane rade u punom kapacitetu, maksimalno su u pogonu.

"Imamo veliki problem sa zalihama uglja koje se smanju, jer je potrošnja električne energije znatno povećana, a doprema uglja je otežana zbog transporta", rekla je Kurspahić za Fenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: