{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez problema u snabdijevanju električnom energijom

F
5.2.2012. u 11:40
0
0
Bez problema u snabdijevanju električnom energijom
0
Bez problema u snabdijevanju električnom energijom
Travnik
Snabdijevanje električnom energijom Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog, Srednjobosanskog i Sarajevskog kantona odvija se bez problema.
"Poduzete su sve mjere da ne dođe do poremećaja u sistemu i izvršavaju se sve obaveze prema kupcima", izjavila je u nedjelju za Fenu glasnogovornica JP Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.

U subotu je prekinuto snabdijevanje električnom energijom na trafo-području na platou Podveležja i Gornjih Vranjevića, a do prekida je došlo zbog kvara na dalekovodu.

"Ekipe Elektrodistribucije su ponovo krenule i pokušat će doći do mjesta kvara kako bi ga otklonile, ali uslovi su zaista nepovoljni, jer su na platou visoki nanosi snijega i jak vjetar, koji su ih jučer spriječili da dođu do mjesta kvara. Oni su ponovo od jutros na terenu i pokušavaju doći do mjesta", rekla je Kurspahić.

Situacija u hidroelektrani Grabovica i Salakovac u subotu je bila alarmantna.

"Osoblju Elektrodistribucije dostavljeni su hrana i lijekovi. Izvršena je i smjena osoblja u Hidroelektrani Grabovica, međutim, i dalje ostaje alarmantna situacija u vezi s elektranom Salakovac. Tu nije izvršena smjena osoblja za sada, ali je olakšavajuća okolnost što su im dostavljeni hrana i lijekovi", rekla je glasnogovornica Elektroprivrede BiH.

Dodala je da termoelektrane rade u punom kapacitetu, maksimalno su u pogonu.

"Imamo veliki problem sa zalihama uglja koje se smanju, jer je potrošnja električne energije znatno povećana, a doprema uglja je otežana zbog transporta", rekla je Kurspahić za Fenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: