Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li neko pravno stručan na ovom potralu da mi objasni, koja su prava, dužnosti i obaveze po osnovu entitetskih državljanstava. Šta ja kao državljanin BIH i državljanin entiteta RS imam kao privilegovano pravo. Pa nije entitetskio državljanstvo uvedeno tek tako reda radi? Entitetsko državljanstvo nikada nisam tražio, upisano mi ej u rodni list pored državljanstva države BiH. E takvih je više od pola miliona Bošnajka koliko ih je rođeno na prostoru koji se danas zove RS. Koja su zakonska prava po osnovu tog državljanstva? Molim da mi neko ko je pravno stručan to objasni.
Ovaj Kalabić stvarno ili sebe pravi ludim ili pokušava nas praviti ludim! U ime kojih građana govori? Da li su mu Bošnjaci, Hrvati i ostali građani entiteta, dali mandat i saglasnost da izjaviovako nešto? NISU NARAVNO! Dajte više ograničite ove kvazi političare neka bar za naše pare govore istinu a ne da nas lažu svaki dan! Dokle se mislite zaklanjati građanima kad vas pola građana entiteta ni na koji način ne podržava niti se slaže s tim što govorite.
Nije mi samo jasno dokle će se želje nekih srpskih partija prezentovati kao stav entiteta RS? Pa kada Hadalj, Prodanović, Kalabić ili neko četvrti zvanično izađe sa ovakvim prijedlogom, logično bi bilo da se prijedlog obrazloži; gdje je, kada i skim usaglašen da bi bio prijedlog entiteta. Mislim da klubovi poslanika u srupštini entiteta (bošnjački, hrvatski i ostalih) nisu za takav prijedlog! Taj prijedlog nije trebala razmatrati PS BiH, već ga vratiti nazad u entitet da se tamo usaglasi. I tako treba postupati sa svim prijedlozima koji dolaze od srpskih političkih stranaka iz entiteta.
a dodo će od strane ovog suda i tužilaštva biti uhapšen i osuđen. živi bili pa vidjeli
u bosni je jedino republika sr.pska neustavna. ona je napravljena na politici gen.ocida i ratnog zlo.čina. a ako su i hag i sud bih proglasili dobrovoljačku kao vojni sukob ne znam šta se želi reći sa daljim prozivanjem osim da da neki sud proglasi zlo.čin i ondje gdje nije postojao. kad se već prozivaju sud i tužilaštvo zbog tzv zloč.ina u dobrovoljačkoj i tuzli šta je sa zloč.inima počinjenim u trnovu, kalinoviku, čajniču, rudom, nevesinju, gacku, foči, rogatici, višegradu, vlasenici, bratuncu, sokocu, palama, zvorniku, bijeljini, brčkom, doboju, tesliću, prijedoru, banja luci, sarajevu, mostaru, visokom, travniku i inim drugim gradovima u kojima su ljudi ub.ijani nožem, metkom, granatom, žene silov.ane, kompletno stanovništvo istjerivano iz svojih kuća, sela i gradova, u kojima su porušene džamije i crkve... tako je ovaj sud i tužilaštvo ne radi kako treba, jer da radi do sada bi veliki broj zloči.naca bio iza rešetaka
A, da se razidjemo da se vise ne glozimo kao psi oko koske?
Polako samo polako progurat cemo mi to korak po korak. Ovaj sud ne sudi muslimanima za zvjerstva nad Srbima i Hrvatim ovaj sudi samo osudjuje Srbe i Hrvate i kao takav bit ce ugasen samo strpljenja. Muslimani kao i obicno malo ce se \"gicati\" , sepuriti ISTO KAO I ZA POPIS STANOVNISTVA ,BRISANJE CLANA48 I ENTITETSKA DRZAVLJANSTVA .
ne treba prihvatiti nikakve promjene ustava BiH dok se sve neustavne odluke i institucije ne ukinu i dok se ustav ove zemlje ne dovede u svoje dejtonom definisane okvire
Točno je da su i tužilaštvo i sud nametnute BiH neustavni i da su nametnuti od tzv visokih. samom nazivom ti zapadni činovnici i birokrati su nama svima rekli da smo mi ne MALI pošto su oni visoki već da smo za njih bića niže vrijednosti. Vidi ti hrvatića , JUDA i KURVINI sinova koji za judine škude prodaše naša PRAVA , da neće izdati srbe.