Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
On je dodao da je svjestan da će kantoni zbog ovoga imati problema u poslovanju, ali je napomenuo da je i FBiH \"ostala kratka\" za 100 miliona KM, prenose \"Nezavisne novine\". Iz Ministarstva finansija FBiH ranije su najavili da će na sedam kantona biti raspodijeljeno 45 miliona KM od četvrte tranše MMF-a, ali nakon što usvoje rebalanse budžeta i smanje javnu potrošnju. Zahtjevi kantona bili su mnogo veći od ovog iznosa. Link http://www.uskportal.ba/index.php?stream=vijest&vid=10815
Ministarstvo finansija FBiH Nema tranše aranžmana MMF-a za USK-a Unsko-sanski, Zapadnohercegovački, Tuzlanski i Sarajevski kanton dostavili su Ministarstvu finansija FBiH rebalanse budžeta i dokaze o smanjenju javne potrošnje. Čelnici MMF-a nisu prihvatili njihove \"napore\". Četiri kantona u Federaciji BiH neće dobiti dio četvrte tranše aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) do kraja godine, zbog čega će njihovi budžeti biti u deficitu - potvrđeno je u Ministarstvu finansija FBiH. \"Unsko-sanski, Zapadnohercegovački, Tuzlanski i Sarajevski kanton dostavili su Ministarstvu finansija FBiH rebalanse budžete i dokaze o smanjenju javne potrošnje. Uprkos tome, čelnici MMF-a nisu prihvatili njihove napore, obrazlažući da rebalansi nisu napravljeni po postavljenim kriterijumima, niti su se uštede odnosile na smanjenje plata. Tako da je i bilo para, ne bi ih dobili\", rekao je pomoćnik ministra finansija Emir Silajdžić.
Pa i Geodetski zavod u Sarajevu je kao i Agrokomerc, preduzeće koje su izgradili sami radnici i u njemu nema ni igle državne imovine ali se oko njega još uvijek igraju igre i igrice da bi neko besplatno došao do njegove imovine.U svemu tome najviše boli što je i općinski sud pod pritiskom zajedničkih službi vlade FBIH i državnog pravobranioca te ne dozvoljavaju rad ove nekad veoma uspješne firme (sa gotovo 50 godina iskustva i tradicije) i jedine te vrste u BIH, dok u susjednim zemljama gotovo svaki veći grad ima svoj Geodetski zavod.
Milice izbijem ti q..em vilice.
Puno pozdravaa srpskom i hrvatkom narodu i \"bosnjačkoj\" narodnosti želi Milica pjesmom: http://www.youtube.com/w atch?v=VDnW0jQfyo8 UŽIVAJTE U HITU PREDSTOJEĆE 2011. GODINE