{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda: Zakon je usvojen, nije potrebno dodatno pismo namjere MMF-u

F
19.4.2013. u 16:47
2
6
Bevanda: Zakon je usvojen, nije potrebno dodatno pismo namjere MMF-u
2
Bevanda: Zakon je usvojen, nije potrebno dodatno pismo namjere MMF-u
Vjekoslav Bevanda (Foto: Klix.ba)
Dodatno pismo namjere nepotrebno je upućivati Međunarodnom monetarnom fondu, nakon što je u Federalnom parlamentu usvojen zakon o povoljnijem penzionisanju branilaca, smatra predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda.
Predsjedavajući Bevanda nalazi se na službenom putu i dostavljanje teksta i potpisivanje dopunskog pisma namjere urađeno je u potpunosti bez konsultacije s Bevandom, a potom i sa savjetodavnom skupinom Fiskalnog vijeća BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u svojim prethodnim istupima već je upozorio da je dodatno pismo namjere nepotrebno, s obzirom na to da je u osnovnom pismu namjere donošenje Zakona o povoljnijem umirovljenju branilaca strukturalna odrednica koja je ispunjena i samim tim je ispunjen i uvjet MMF-a.

"Zbog toga Bevanda smatra da je dopunsko pismo namjere u ovom slučaju nepotrebno", izjavila je za Fenu, Amela Mulavdić, stručna savjetnica u Uredu predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Ministar finansija Vlade FBiH i član Fiskalnog vijeće BiH Ante Krajina, izjavio je za Fenu da je već potpisao dopunjeno pismo namjere MMF-u, a isto je učinio i premijer FBiH Nermin Nikšić, koji je također član Fiskalnog vijeća.

U Kabinetu ministra finansija BiH Nikole Špirića potvrdili su nam da je i on potpisao pismo namjere, a i on je član Fiskalnog vijeća.

Pismo namjere potpisali su i preostali članovi Fiskalnog vijeća BiH predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija, kao i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: