{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda: Usvajanje budžeta za 2012. godinu je ključno za BiH

F
22.5.2012. u 14:28
0
3
Bevanda: Usvajanje budžeta za 2012. godinu je ključno za BiH
0
Bevanda: Usvajanje budžeta za 2012. godinu je  ključno za BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu povjerenika za jugoistočnu Evropu MVP-a SR Njemačke Nikolausa Grafa Lambsdorffa s kojim je razmijenio mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, saopćeno je iz Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH.
Bevanda je informirao povjerenika Lambsdorffa o koracima koje je poduzelo Vijeće ministara BiH da bi ubrzalo evropski put BiH te istaknuo da je u kratkom roku riješen problem proračuna za 2011. godinu, usvojen Globalni fiskalni okvir 2012.-2014. te kreiran proračun za 2012. godinu.

"Formiranje Vijeća ministara BiH bilo je pozitivan signal iz BiH", rekao je Lambsdorff te izrazio zadovoljstvo zvaničnog Berlina dosadašnjim angažmanom Vijeća ministara BiH u kreiranju pozitivne političke atmosfere u BiH.

Naglasio je da BiH treba energičnu vladu koja će zemlju povući naprijed ka EU.

"Očekujemo da će se pozitivni politički procesi u BiH nastaviti skorim usvajanjem proračuna za 2012. godinu i iznalaženjem rješenja za implementacije presude Sejdić- Finci", čime bi se u potpunosti deblokirao europski put BiH, kazao je Bevanda, zahvalivši vladi SR Njemačke na dosadašnjoj podršci našoj zemlji, posebno njenom europskom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: