Božićni prijem
3

Bevanda: Samilost i iskrenost garant trajnog mira u BiH

SRNA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je večeras da se u BiH može dugoročno živjeti u blagostanju i garantovati trajni mir građanima samo ako svi budu samilosni i iskreni jedni prema drugima.

Bevanda je naglasio da su upravo ljubav, veselje, poniznost i nesebičnost - vrijednosti koje se nalaze u svim svetim knjigama i koje su osnovne vrijednosti cijelog čovječanstva, bez obzira na vjeroispovijest, naciju ili boju kože - prijeko potrebne BiH, da bi zagarantovale dugoročno blagostanje i mir u "ovoj vrtložastoj zemlji", posebno budućim generacijama.

"To možemo postići jedino međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem tri ravnopravna i konstitutivna naroda u BiH, posebno najmalobrojnijeg i najugroženijeg hrvatskog naroda - de fakto, a ne samo de jure", rekao je Bevanda na tradicionalnom prijemu u Sarajevu koji je organizovao povodom katoličkog Božića.

Čestitajući katoličkim i pravoslavnim vjernicima nastupajući božićne praznike, a svima zajedno Novu godinu, Bevanda je poželio da toplo svjetlo Božića uđe u sva srca i da se ogleda u međuljudskoj ljubavi i uvažavanju.

Božićnom prijemu, koji je organizovao Bevanda, prisustvovao je veliki broj predstavnika političkog, javnog, vjerskog, društvenog i kulturnog života BiH te diplomatskog kora.