BiH
0

Bevanda primio delegaciju Sjedinjenih Američkih Država

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda primio je u petak u Sarajevu delegaciju Sjedinjenih Američkih Država predvođenu Williamom J. Burnsom, zamjenikom američke državne tajnice Hillary R. Clinton, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Bevanda je zahvalio za čestitke i potporu državne tajnice te upoznao Burnsa s prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH.

Prioriteti su evropske integracije, ekonomija i što skoriji prijem u punopravno članstvo NATO-saveza, naglasio je.

Burns je izrazio potporu Sjedinjenih Američkih Država prioritetima predsjedavajućeg Bevande, istaknuvši značaj njegovog pragmatičnog i praktičnog pristupa za otklanjanje prepreka na putu ka punopravnom članstvu u NATO-u i EU-u.

Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom BiH i SAD-a, naglasivši angažman naše zemlje kao nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a te sudjelovanje Oružanih snaga BiH u međunarodnim misijama u Iraku i Afganistanu.

Predsjedavajući Bevanda očekuje da će suradnja biti nastavljena u predstojećem razdoblju.

Zamjenik državne tajnice Burns je iskazao spremnost Sjedinjenih Država da pomognu Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu te u saniranju aktualnih posljedica izazvanih vremenskim nepogodama.

Bevanda je zahvalio za sveukupnu potporu, naglasivši da su Sjedinjene Američke Države dokazani i iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine te da će svaka pomoć biti dobrodošla.

Susretu je prisustvovao ambasador SAD-a u BiH Partick S. Moon.