Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a

F
FENA
17.2.2012. u 19:51
0
19
Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a
0
Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović primili su u petak u Sarajevu zamjenika državne tajnice Sjedinjenih Američkih Država Williama Burnsa, saopćeno je iz Predsjedništva.
Burns je izrazio podršku i posvećenost SAD-a napretku Bosne i Hercegovine na njenom euroatlantskom putu.

Posebno je istakao da je formiranje Vijeća ministara BiH idealna prilika za Bosnu i Hercegovinu da nastavi sa ispunjavanjem obaveza u vezi s Akcionim planom za članstvo te izrazio očekivanje da će biti postignut daljnji napredak u rješavanju pitanja vojne imovine pred predstojeći samit NATO-a u Chicagu.

Istakao je da Sjedinjene Američke Države podržavaju države zapadnog Balkana na putu euroatlantskih integracija i da su čvrsto posvećene evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je rečeno, ova posjeta je prilika da se izrazi podrška SAD-a Bosni i Hercegovini u njenom daljnjem napretku i prosperitetu, ali i podrška stabilnosti zapadnog Balkana.

Podržano je formiranje nove vlasti i izražena zahvalnost za stalni doprinos Bosne i Hercegovine i učestvovanje vojnika u misiji ISAF.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da postoji konsenzus u Predsjedništvu BiH o evropskim integracijama kao osnovnom multilateralnom vanjskopolitičkom prioritetu Bosne i Hercegovine.

Zahvalili su za kontinuiranu podršku i posvećenost SAD-a Bosni i Hercegovini, čemu svjedoči i današnja posjeta.

Posebno su zahvalili za podršku svim reformskim procesima u Bosni i Hercegovini te rekli da je posjeta zamjenika američke državne tajnice ovoj regiji znak izrazite američke podrške državama zapadnog Balkana na putu euroatlantskih integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: