{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a

F
17.2.2012. u 19:51
0
19
Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a
0
Članovi predsjedništva BiH primili zamjenika državne tajnice SAD-a
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović primili su u petak u Sarajevu zamjenika državne tajnice Sjedinjenih Američkih Država Williama Burnsa, saopćeno je iz Predsjedništva.
Burns je izrazio podršku i posvećenost SAD-a napretku Bosne i Hercegovine na njenom euroatlantskom putu.

Posebno je istakao da je formiranje Vijeća ministara BiH idealna prilika za Bosnu i Hercegovinu da nastavi sa ispunjavanjem obaveza u vezi s Akcionim planom za članstvo te izrazio očekivanje da će biti postignut daljnji napredak u rješavanju pitanja vojne imovine pred predstojeći samit NATO-a u Chicagu.

Istakao je da Sjedinjene Američke Države podržavaju države zapadnog Balkana na putu euroatlantskih integracija i da su čvrsto posvećene evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je rečeno, ova posjeta je prilika da se izrazi podrška SAD-a Bosni i Hercegovini u njenom daljnjem napretku i prosperitetu, ali i podrška stabilnosti zapadnog Balkana.

Podržano je formiranje nove vlasti i izražena zahvalnost za stalni doprinos Bosne i Hercegovine i učestvovanje vojnika u misiji ISAF.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da postoji konsenzus u Predsjedništvu BiH o evropskim integracijama kao osnovnom multilateralnom vanjskopolitičkom prioritetu Bosne i Hercegovine.

Zahvalili su za kontinuiranu podršku i posvećenost SAD-a Bosni i Hercegovini, čemu svjedoči i današnja posjeta.

Posebno su zahvalili za podršku svim reformskim procesima u Bosni i Hercegovini te rekli da je posjeta zamjenika američke državne tajnice ovoj regiji znak izrazite američke podrške državama zapadnog Balkana na putu euroatlantskih integracija.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: