Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prodajte Telekome i namirite se, a ne nas obicni narod i nase praunuke da zaduzujete kod MMFa. Sram da vas bude, propaliteti jedni kriminalni!
ovi glupi politicari pricaju o kreditima kao da su pokloni .zasto ne stanu jednom i nepocnu kresati sve troskove jer svake godine se ponovo zaduzuju da bi kao otplatili dospjele rate kredita i uz to ponovo uzmu 2x vise da potrose ali ne za povecanje zaposljavanja nego za penzije auta putovanja plate.svi se prave ludi ili su glupi jer nova zaduzenja bez pravljenja novih para vode u propast
najbolje da truhla BiH propadne pa da se razidjemo !
Ljudi nasjedaju na rudu MMF-u, koji traži da se ograniči javna potrošnja. npr. službenicima smanje plate, kako bi se zabavili sobom. Ne razumiju da je cilj posvađati narod, oslabiti i ukloniti srednju klasu. To vodi samo u goru recesiju dok se te pare prelijevaju u kamate za \"otplatu\" duga. A pare iz budžeta cure na brojnim beskorisnim projektima, strategijama i ublehama. Često glupostima za koje pričaju da se tako stiže u Evropu, pravljenjem papira itd. Ništa od PROIZVODNJE. Ni stvarnih reformi (smanjenja institucija koje se dopisuju) osim formalnih koje samo povećavaju razne urede i agencije.
Prodane duše, računaju na platu od 28.000 KM u evropskom \"parlamentu\" koji ništa ne odlučuje ili 50.000 KM u UN k\'o Alkajal. A nek svi ostali crknu i neka BiH proda svu zemlju, počev od poljoprivredne, ruda i šume. Belaj je u tome što nam EU potiho poručuje da moramo uzeti kredit MMF-a, ista je to pokvarena elita, ili \"ukoliko ne bude aranžmana s MMF-om da neće biti ni sredstava Evropske komisije\", to je tačno Bevanda rekao. Iskorištenost EU fondova u BiH je 6%, pa ćemo se zadužiti sa više kamata, nego što smo \"dobili\" sredstava. Ko s đavolom kredit ugovara i donacije prima, ostat će bez svega... Slažem se da je \"uistinu nevjerojatno kako malo komentara na ovu temu\". Da ne spominjem neku akciju tipa Grčka, tamo su bili žestoki protesti. Kad smo kod Grčke, i preporuka: filmovi Debtocracy i Catastroika su dostupni na internetu.
Svima preporučujem knjigu Chossudovsky, Michel - The Globalization of Poverty and the New World Order (2003). MMF namjerno pravi siromaštvo, v sodelovanju s lokalni pokvareni političari. Kod nas svi, bez obzira je li SDP, SDA, HDZ-ovi, SNSD, SDS, SBB.. trube o Evropi i fondovima,a uzimaju kredite lopatom, i onda druge kredite kojima otplaćuju kamate za prve. Dug sve veći.. Zaduživanje radi otplate dugova je geometrijska progresija potkopavanja državne ekonomije. \"Aranžman\" sa MMF-om je VELEIZDAJA, ne samo da ih treba biti sramota, nego im treba SUDITI. Premijer Nikšić je trenutno najveći kreteen sa izjavom prije \"pregovora\" sa MMF da moramo uzeti kredit jer \"nećemo opstati\". Valjda on i njegova nesposobna Vlada. Da se razumijemo, i drugi su to radili, nije to više pitanje stranaka nego nedostatka sistema, rada i poštenja. Bevanda je odavno pro-MMF, konta da se ogrebe, s pravom, radi se o milionima za one koji podrže tu veleizdaju.
uistinu nevjerojatno kako malo komentara na ovu temu! Zalosno, vi ste se davno vec pogubili i ne vidite dalje od svoje \"avlije\"... da nije tragicno bilo bi smjesno... ali, kad su u pitanju \"nacionalni interesi\" hahahahahahaha.. odmah su tu dezurni dzukci da siju zlo i mrznju... i tu smo rusmo
Dabogda ga nikad ne dobili da se rjesimo ovih silnih administracija i parazita sto nam rasturaju drzavu svojim neradom !!!
Bevanda je kao pred nekim izborom? a i svi ostali s njim.. kada bi se odlucili ne uzimati pare od istih, bilo bi isto.. haha.. prema tome, sta nam je ciniti? uzdaj se u se i u svoje kljuse, niko nije umro od gladi! ali vi bi radije da budete dio mmf-a, zvuci kao NESTO VAZNO...
jok od moje nene zavisi
m a j muni jedni znate li isto za ovu drzavu pametno uradit osim zaduzit se kod ovih lihvara, da bog da za lijekove sve potrosili
Svaki dan po pet puta proucim da vas o d y e 6 e MMF i da se desi propast budzeta da stotine hiljade parazita na raznim sisama (kantonalnim, entitetskim, drzavnom) ostanu bez plata i toplih obroka. Zar trazim previse?