|

Bevanda imenovao Borisa Tučića za novog ministra vanjske trgovine

Bevanda imenovao Borisa Tučića za novog ministra vanjske trgovine
6
S
SRNA
26.11.2013. u 10:36
26
komentara
6

dijeljenja
Bevanda imenovao Borisa Tučića za novog ministra vanjske trgovine Vjekoslav Bevanda (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda imenovao je Borisa Tučića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Miladina Dragičevića za zamjenika ministra odbrane i Živka Marjanca za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, izjavio je danas Srni generalni sekretar Vijeća ministara Zvonimir Kutleša.
Prema Kutlešinim riječima, nakon što je izvršio imenovanje, Bevanda je svoju odluku na potvrđivanje uputio Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, odnosno njihovoj komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

"Vjerujem da će imenovanja novog ministra i zamjenika ministra biti potvrđena na sjednici Predstavničkog doma zakazanoj za 5. decembar", istakao je Kutleša.

U Predstavničkom domu Srni je rečeno da još nisu dobili navedenu Bevandinu odluku, ali da očekuju da će se to desiti u toku dana.

Prije imenovanja ministra i dvojice zamjenika, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dobio je pozitivne izvještaje Centralne izborne komisije i Agencije za istrage i zaštitu o provjeri kandidata za Vijeće ministara.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...